EL SECRET D'UN FAMÓS BLOGUER

Has estat tota la vida fent servir malament els pòstits

Truc perquè els fulls autoadhesius no es corbin i durin més temps enganxats

10-post-it

10-post-it

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'invent de 3M Company fa 36 anys que decora oficines, neveres i habitacions d'estudiants. Els 'Post-it Notes' es van llançar als EUA el 1980 i un any després van envair els centres de treball del Canadà i Europa. La conquista de la resta del món estava cantada. La popularitat d'aquests petits fulls de paper autoadhesius i de diverses dimensions, formes i colors que vénen en paquets enganxats entre si és inqüestionable.

En el 30è aniversari del seu llançament, el 2010, la marca paperera va llançar al mercat una versió millorada de les notes adhesives, el 'Super Sticky', amb una pega més forta i, a la vegada, delicat amb la superfície receptora (en la majoria de casos, paper).

No obstant, aquesta millora no hauria calgut si la majoria dels consumidors de pòstits coneguessin com s'han de fer servir els paperets; perquè resulta que ¡tota la vida que ho fem malament!.

EL SECRET DEL BLOGUER

Si a tu també se't corben els fulls i acaben desenganxant-se quan els enganxes en vertical, aquí va el consell d'un famós bloguer, Martin Schapendonk. En realitat, fa tres anys que va desvelar el secret, però aquests dies la xarxa l'ha tornat a recuperar.

Pel seu treball, Schapendonk estava habituat a utilitzar amb freqüència les notes adhesives. Les enganxava a les parets i a les pissarres, però no s'hi estaven gaire temps, i acabaven caient. Per això es va passar a les notes 'Super Sticky', encara que aquestes no sempre estaven disponibles a totes les botigues i, a més, eren més cares. Així que hi va pensar molt i va trobar una solució més fàcil:

LA FORMA INCORRECTA

La forma habitual, però incorrecta també, és enganxar les notes per la part de baix, contrària a la part de la pega. Això fa que el paper adopti una forma corba, també la part amb adhesiu, amb la qual cosa, aguanta menys temps enganxada.

LA FORMA CORRECTA

Notícies relacionades

No obstant, si s'agafa el tac de pòstits i es comença a estirar per la part on hi ha la tira de pega, i s'estira d'esquerra a dreta, la nota quedarà llisa, completament plana, i s'adhereix a la perfecció.

Segons el bloguer, aquestes notes "mai, mai" es desenganxaran de la paret. 

Temes:

Twitter