ES NECESSITEN 20 ANYS PER TASTAR-LES TOTES
¿Quantes pomes coneixes de les més de 7.500 varietats que existeixen?
Llista per sabors de les ideals per prendre aquest estiu i refrescar-se
tipos-de-manzana
La poma és una de les fruites més populars del món. La concepció de les varietats d'aquesta fruita encara es limita a vermelles, verdes i grogues tot i que es calcula que existeixen més de 7.500 tipus de pomes i que es trigaria uns 20 anys a poder degustar-les totes.
Des del punt de vista nutritiu, la poma és una de les fruites més completes i enriquidores en la dieta. Té un 85% d'aigua en la seva composició, raó per la qual se'n poden elaborar receptes molt variades.
Per picar entre hores també són un bon piscolabis perquè resulten molt beneficioses per a les dents. Al menjar aquesta fruita es fa un massatge a les genives i s'estimula la producció de saliva, que esbandeix la boca.
¿Más dulces o ácidas? Da igual, todas las #manzanas ayudan a proteger nuestra salud bucodental https://t.co/cg7k7dRJ4t #healthytips pic.twitter.com/qwHhNfNBs7
— Clínicas Unidental (@UNIDENTAL_) 8 de junio de 2017
'The gourmet journal' ha elaborat una llista amb les varietats de pomes més famoses, que segur que alguna vegada has provat.
DOLCES
Red delicious: Emblemàtica dels Estats Units, de color vermell fosc, allargada i grossa. És dolça i cruixent i la seva pell és gruixuda i lleugerament amarga. És ideal per menjar al natural. No obstant, no es recomana coure-la al forn.
Golden delicious: Són diferents de les Red delicious, tot i que les va nomenar la mateixa companyia, Stark Brothers. La seva pell és prima, són més dolces, fermes i sucoses; a més, són més arrodonides. Encara que també són bones crues, resisteixen millor el forn i no es desmunten.
Gala: Són de boniques proporcions, amb la pell prima i groc daurat amb un delicat toc rogenc. Són un creuament entre la Golden Delicious i la Kidd’s Orange Red neozelandesa. De carn groguenca i dolça, és bona com a 'snack', però el seu delicat sabor s'esvaeix al forn.
BARREJA SUCOSA DE DOLÇ I ÀCID
Granny smith: Van ser les primeres pomes verdes americanes. El seu sabor és un agradable balanç entre dolçor i acidesa i són notablement duradores (algunes segueixen en bon estat de sis mesos després de ser collides). Són ideals per fer salses i compotes.
McIntosh: La seva història es remunta al granger John McIntosh, que les va desenvolupar a Ontario, Canadà, el 1870. És la més venuda als Estats Units. És vermella i arrodonida, amb algunes vetes verdoses i carn blanca, aromàtica i molt sucosa. Són bones en pastís, al forn i naturals.
ÀCIDES
Winesap: Tenen una agradable acidesa i notes especiades i avinades. No a tothom li agrada menjar-se-les crues, tot i que els que les disfruten ho fan amb gran gust. Tenen personalitat i són més petites que altres varietats, però el seu color és més intens i la seva forma és molt atractiva. No són gaire fàcils d'aconseguir, i se solen utilitzar per produir sidra.
Rome: Originàries de Rome, Ohio. Són rodones i lleugerament aplatades, de carn cruixent i gust delicadament àcid. La seva pell és molt gruixuda, per la qual cosa no són ideals crues i sí òptimes per elaborar sidra o per a forn.
Notícies relacionadesGravenstein: Daten del 1700, als Estats Units. De pell fina i molt sucoses, tenen un gust una mica àcid que evoca alguns vins blancs. Produeix sidres interessants i és excel·lent per fer al forn, tot i que és poc freqüent avui dia.
PREPARAR RECEPTES
Les millors pomes per elaborar vins i sidres són les àcides: la Winesap, la Rome i la Gravenstein. No es recomana fornejar la Red delicious ni la Gala perquè el seu gust s'esvaeix amb l'escalfor.
- Apunt ¿Ocupats o imbècils?
- Ariadna Gil: "La mirada a una dona que abandona la seva família és diferent que si ho fa un home"
- Reestructuració bancària Espanya pagarà demà 4.575 milions del rescat europeu a la banca del 2012
-
Ofert per
- Els horrors del règim d’Al-Assademergeixen en la nova era a Síria
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Massa Liverpool a Girona
- Mbappé, Vinícius i Bellingham validen l’envit d’Ancelotti
- El trasllat dels bombers de l’Eixample perd suports
- BCN encarrila el veto urbanístic al lloguer de temporada