AQUEST DIJOUS A BARCELONA

Cap membre del Govern acudirà a la Nit de la Logística que presideix el Rei

L'Executiu català protesta perquè no podrà prendre la paraula durant el sopar

zentauroepp47126003 dia190225184337

zentauroepp47126003 dia190225184337

1
Es llegeix en minuts
Efe

Cap membre del Govern té previst acudir al sopar de la Nit de la Logística que se celebra aquest dijous amb motiu del Saló Internacional de la Logística (SIL), i que presidirà el Rei, en la seva primera visita a Catalunya després de quedar vist per a sentència el judici del procés.

Felip VI viatjarà a Barcelona per presidir a la nit al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el sopar i l’entrega dels premis SIL, mentre que, a la tarda, celebrarà tres audiències al palau Albéniz.

Fonts de la Generalitat han confirmat que al sopar de la Nit de la Logística no assistiran ni el president català, Quim Torra, ni cap dels consellers, tot i que el Govern enviarà com a representant algun càrrec mitjà.

Protesta per no poder parlar al sopar 

Un dels motius que ha portat els membres de l’Executiu català a prendre la decisió de no assistir al sopar és el fet que no s’hagi previst que la Generalitat pugui prendre la paraula durant el sopar, apunten les mateixes fonts.

El SIL, firal anual líder al sud d’Europa organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, es desenvoluparà al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona entre el 26 i el 28 de juny.

L’última vegada que Felip VI va ser a Catalunya va ser el 10 de maig passat, quan va assistir, també al recinte de Montjuïc de la Fira, a la inauguració del Saló de l’Automòbil.

Notícies relacionades

Allà va coincidir amb Quim Torra i es va evidenciar la fredor de la seva relació ja que, tot i que hi va haver una salutació protocol·lària entre tots dos després que el president de la Generalitat es negués a rebre'l a la seva arribada, no se’ls va veure en cap moment mantenir cap conversa.

Aquesta visita es va fer a les portes de la campanya electoral pels comicis autonòmics i municipals i va ser la primera després de les eleccions generals.