Final del confinament comarcal

Trànsit preveu que surtin més cotxes aquest cap de setmana que per Setmana Santa

1
Es llegeix en minuts

El Servei Català de Trànsit preveu la sortida de 430.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona en l’inici d’aquest primer cap de setmana sense estat d’alarma, si bé la lliure circulació dins d’aquesta comunitat està permesa des de fa dues setmanes.

Segons dades del SCT, entre les 15.00 hores d’aquest divendres i les 15.00 d’aquest dissabte està previst que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona 430.000 vehicles. Aquestes xifres suposen el 6% menys de mobilitat respecte als mesos previs a l’inici de la pandèmia, però més que per Setmana Santa.

Notícies relacionades

La previsió del SCT per a aquest cap de setmana és lleugerament superior a la que es va registrar a la primera fase de l’operació sortida de Setmana Santa, quan van marxar de l’àrea metropolitana de Barcelona una mica més de 409.000 cotxes, en un moment en què hi havia permesa la mobilitat entre comarques, però amb la bombolla de convivència, i bastant més gran que la de la segona fase d’aquelles vacances, quan el flux de vehicles va ser de poc més de 350.000.

Hi ha hagut retencions a diverses vies, com a l’AP-7 a Barberà del Vallès, a conseqüència d’un accident; a la N-340 entre Vilafranca i el Vendrell, a la C-31 a Vilanova i la Geltrú, i a la C-65 a Santa Cristina d’Aro.