Pobresa

Badalona va atendre més de mil persones sense llar el 2021, 85 de les quals vivien al carrer

  • «Cal continuar treballant de manera coordinada i sumant esforços davant la problemàtica de la vivenda», remarca Josep Maria Lluch

  • L’Ajuntament ha contractat 12 dels desallotjats a principis d’any a la nau del carrer Progrés

Badalona va atendre més de mil persones sense llar el 2021, 85 de les quals vivien al carrer

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona (Barcelonès) va atendre 1.054 persones sense llar el 2021, 85 de les quals vivien al carrer. Són dades ofertes per la Taula Sense Llar de Badalona, un espai constituït per representants de les entitats de la ciutat que desenvolupen programes d’atenció a persones sense llar i representants dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

Aquest dijous 24 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Sense Llar, la Taula va fer balanç de l’acció social que es porta a terme i dels diferents serveis prestats.

Aquests serveis s’han dividit en quatre grans grups segons la seva tipologia: atenció i intervenció en persones que viuen al carrer –85 persones ateses durant l’últim any–; necessitats bàsiques, com alimentació o dutxes (542 persones); atenció a persones amb el VIH que han patit exclusió i persones que viuen en pisos d’inclusió social de Badalona (145 persones); i atenció per serveis complementaris (282 persones).

«Si se sumen les persones que han utilitzat aquests quatre grups de serveis el total és de 1.054 persones. Tanmateix, es pot destacar que hi ha persones que poden haver fet ús de més d’un servei», expliquen des de l’Ajuntament de Badalona.

Els serveis oferts per les entitats i el consistori van des de pisos de suport, fins a un servei odontològic o un taller socioocupacional.

Sumar esforços

Durant el balanç de la Taula, el director general de la Fundació Acollida i Esperança, Josep Maria Lluch, va assenyalar que «s’ha de continuar treballant de manera coordinada i sumant esforços davant la problemàtica de la vivenda, que és comuna a la majoria de persones que acompanyem des de les entitats socials i des de l’ajuntament»

Durant la roda de premsa també s’ha destacat que la Taula Sense Llar de Badalona tornarà a organitzar el Recompte de Persones Sense Llar a Badalona el 2023, un recompte que és bianual i que l’última vegada que es va realitzar, el 2021, va localitzar 48 persones dormint al carrer en una mateixa nit.

El del 2023 serà el quart Recompte a la ciutat i un dels objectius de la Taula és també poder realitzar un cens qualitatiu amb entrevistes per conèixer millor el perfil de les persones sense llar durant el 2024.

Les naus ocupades

L’Ajuntament de Badalona també va anunciar que en els pròxims dies començaran a treballar en les brigades municipals de manteniment, neteja i verd urbà 12 de les persones desallotjades a la nau del carrer Progrés.

El regidor de Protecció a les Persones, David Torrents, lamenta que el cas de les naus ocupades a Badalona «s’ha polititzat molt» i defensa que des del consistori no s’ha deixat de treballar per acompanyar els qui volen «sortir de l’assentament», així com la resta de persones que dormen al carrer a la ciutat.

Notícies relacionades

En el cas de les naus, després del desallotjament del carrer Progrés encara es comptabilitzen a Badalona «entre tres i quatre». N’hi ha almenys una al carrer Antoni Bori, una altra entorn de Pep Ventura i una tercera a la zona industrial, totes amb una alta rotació dels seus ocupants.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO