Periodisme KM 0

L’alcalde Guijarro, al col·loqui d’EL PERIÓDICO a Badalona: «La ciutat ha de recuperar el seu orgull»

  • EL PERIÓDICO va iniciar dimarts un cicle de col·loquis amb líders locals i la seva comunitat de lectors per aprofundir en els reptes dels municipis i del periodisme local

L’alcalde Guijarro, al col·loqui d’EL PERIÓDICO a Badalona: «La ciutat ha de recuperar el seu orgull»

Ferran Nadeu

4
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

EL PERIÓDICO, en el context de la seva estratègia d’enfortir la seva oferta d’informació local a les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, va iniciar el dimarts 14 de febrer un cicle de col·loquis amb líders locals i la seva comunitat de lectors per aprofundir en els reptes dels municipis i del periodisme local en l’actual ecosistema digital.

En aquesta ocasió, la trobada impulsada pel diari va comptar amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, que va parlar amb Manuel Arenas, periodista d’informació local a la secció Gran Barcelona d’EL PERIÓDICO.

Al llarg del col·loqui, Guijarro va fer èmfasi en la necessitat de recuperar l’«orgull de ciutat». «Cal recuperar la marca. Vam ser un referent als 90. Exercíem la capitalitat del Barcelonès nord. Després hem anat perdent fortalesa i l’hem de recuperar», va remarcar l’alcalde badaloní, que va aprofitar per treure pit que la ciutat acull aquest mes la celebració de la Copa del Rei de bàsquet en la que serà l’edició més vista de l’esdeveniment, que es preveu que generarà fins a onze milions d’euros de manera indirecta a la ciutat.

En aquesta línia, Guijarro va reivindicar alguns dels símbols locals com el bàsquet formatiu i la Penya de Badalona. «Malgrat les dificultats, cada cap de setmana es juguen més de 60 partits a la ciutat», va indicar alcalde, que va posar també en valor «la Badalona que investiga» i el ‘hub’ biomèdic de l’entorn de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti).

Per l’alcalde, Badalona és «una ciutat que avança» i que «vol deixar enrere dues coses»: la pandèmia –i les crisis derivades– i els «últims anys foscos» en què veïns i veïnes «no han estat al centre, sinó que ho ha sigut el circ mediàtic».

El periodisme local

El paper dels mitjans de la ciutat i del periodisme local va vertebrar bona part del col·loqui i l’alcalde Rubén Guijarro va tornar a presumir de la marca Badalona nomenant periodistes com Enric Juliana, Sara Muñoz i Iu Forn, «referents del periodisme nacional que van començar el seu recorregut en el periodisme local de la ciutat». A més, va remarcar la importància d’un mitjà com Badalona Comunicació a la ciutat, amb ràdio i tele, i va anunciar que l’ajuntament la dotarà de més «eines de qualitat». «No pot ser que no existeixi una web de notícies de Badalona Comunicació; seria un pas per acostar la informació local als ciutadans», va dir Guijarro.

Durant les seves intervencions, l’alcalde badaloní també va posar èmfasi en la «importància de combatre les ‘fake news’». «Som una societat plural i això es trasllada a l’ecosistema de mitjans. Per al ciutadà és molt difícil contrastar [informació] sempre. No tenim tant temps i busquem la manera d’informar-nos de forma ràpida, per això tenim la responsabilitat de ser honrats i de comunicar-nos de manera veraç», va remarcar Rubén Guijarro.

Així, durant la xerrada, l’alcalde va plantejar que des de l’ajuntament «es podria treballar en un servei per ajudar a desmuntar les ‘fake news’». «Alguns polítics d’aquesta ciutat menteixen a posta constantment. Crec que hauríem de fer un esforç entre tots, perquè és una actitud que no hauríem de permetre», va afegir l’alcalde, que també va anunciar que «ben aviat» hi haurà una nova pàgina web municipal «més intuïtiva i que serveixi per informar-se de veritat del que passa a la ciutat».  

Reptes de ciutat

Entre els principals reptes de ciutat, més enllà de desencallar el bloqueig polític i administratiu que des de fa anys pateix Badalona, l’alcalde va destacar l’avenç el projecte del ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies i, en aquesta línia, que la resta d’administracions «confiïn i inverteixin en la ciutat». Així, Guijarro va defensar que en els últims mesos, en diferents projectes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona (DIBA), la Generalitat i l’Estat han realitzat o anunciat inversions. «Això és important», va asseverar Guijarro.

L’alcalde també va comentar que la relació amb l’Ajuntament de Barcelona és ara «molt bona». «Les relacions les hem consolidat al Consorci del Besòs i cal agrair el paper de l’Ajuntament de Barcelona i de les entrades de la Generalitat i de l’AMB per començar a mirar a aquesta zona, que ja tocava», va dir Guijarro.

Notícies relacionades

«Cal aprofitar la proximitat amb Barcelona, que és una de les ciutats més importants del món, però hem de treballar amb una identitat clara sense oblidar la nostra pròpia personalitat i entitat. Crec que en aquest punt també s’està revertint la situació», va concloure l’alcalde de Badalona.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona