Samarreta solidària

Open Arms llança la seva samarreta solidària dissenyada per Andreu Buenafuente al port de Badalona

El fundador d’Open Arms ha aprofitat per denunciar l’estat d’emergència migratòria decretat aquesta setmana pel govern d’Itàlia

Open Arms llança la seva samarreta solidària dissenyada per Andreu Buenafuente al port de Badalona

OPEN ARMS

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’organització humanitària Open Arms ha presentat aquest dijous la seva samarreta solidària dissenyada pel comunicador Andreu Buenafuente, que compta amb una primera remesa d’un miler d’unitats i que servirà per recolzar les accions de l’oenagé. La presentació de la samarreta s’ha celebrat aquest dijous a bord del veler Astral, al Port de Badalona.

La samarreta s’ha posat a la venda des d’aquest dijous, i els beneficis de la peça, de cotó orgànic, aniran destinats en la seva totalitat a contribuir a les accions a mar i terra de l’organització humanitària.

Buenafuente ha explicat la seva «manera modesta» de col·laborar amb l’acció humanitària que porta a terme l’organització, amb una samarreta el disseny de la qual representa un «cor que pesa tant, que gairebé escora el barco».

El presentador i còmic ha destacat que una samarreta és «comunicació en estat pur», ja que quan algú la porta t’està dient «jo soc això, jo penso això», tot i que ha fet broma amb «la típica gent que porta Ramones i que no sap que és un grup».

Per la seva banda, Camps ha destacat que Buenafuente ha desenvolupat la samarreta «amb molt amor i molt carinyo», i que estan «encantats de rebre aquesta iniciativa», que «ajudarà a sostenir les despeses d’aquesta organització».

Segons Open Arms, el veler ‘Astral’, sobre el qual s’ha portat a terme la presentació de la samarreta, ha rescatat més de 15.000 persones al Mediterrani des del 2016.

Crítiques al govern italià

Camps ha aprofitat l’ocasió per denunciar que l’estat d’emergència migratòria decretat pel govern d’Itàlia farà augmentar les deportacions de migrants que arribin al país europeu. També ha destacat que l’arribada d’unes 28.000 persones de forma autònoma a Itàlia en els primers tres mesos de l’any que han motivat aquest estat d’emergència no és una xifra «que sigui gaire escandalosa».

«Si ens remuntem al 2016, al maig, hi havia 20.000 arribades en un sol mes i eren assumides per l’administració italiana», ha indicat. L’activista humanitari ha denunciat que els «últims governs italians d’extrema dreta han desmantellat el sistema d’arribades d’acollida».

Notícies relacionades

A més, Camps ha assenyalat que Tunísia és un país des del qual es produeixen moltes sortides, estat que ha acusat de buscar la recepció de diners per part d’una «Europa fortalesa que externalitza fronteres» i que tindrà ara «un nou soci».

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO