Novetat festiva
‘El Micaquet’: així és la beguda de Badalona feta amb Anís del Mono per a les Festes de Maig
La Comissió de Festes de la gran ciutat ha presentat en societat un nou elixir
Badalona planeja transformar la fàbrica d’Anís del Mono en un centre gastronòmic
‘Cremada del Dimoni’ 2023 a Badalona: data, hora i detalls
La Comissió de Festes de Badalona ha donat a conèixer aquest dimecres 3 de maig la ‘nova’ beguda amb denominació d’origen badaloní que es presentarà en societat durant la festa major local, les Festes de Maig 2023: ‘El Micaquet’.
Aquest nou elixir consisteix en una barreja de moscatell, gasosa, préssec i Anís del Mono, popular marca badalonina l’emblemàtica fàbrica de la qual està ubicada al litoral de la gran ciutat catalana i precisament està en procés de transformar-se en un nou centre gastronòmic local.
📍Aquest any us presentem la nova beguda badalonina: EL MICAQUET!
— Comissió Festes BDN (@comissiofestes) 3 de mayo de 2023
⏩️El podreu tastar en exclusiva aquest divendres a la Nit del Mono! pic.twitter.com/GqpRhh6ZrZ
Tal com ha comunicat la comissió de festes badalonina, ‘el Miquelet’ es podrà provar durant la Nit del Mono, un dels actes destacats de les Festes de Maig, que tindrà lloc divendres vinent 5 de maig a les 21.15 h, just després del pregó a càrrec de la periodista Laura Fa.
«A partir de la figura del capgrós del Mono, es farà un recorregut pels carrers de Baix a Mar acompanyat de música de gralles i txaranga. El recorregut finalitzarà davant el Dimoni i després es farà un concert ‘dj’ a la platja», es pot llegir en el programa de les festes, consultable aquí.
Consistirà en una cercavila nocturna en què les Bèsties de Foc, la Mulassa i els Gegants de la Faràndula, acompanyaran el Mono durant la nit que «ha pogut escapar de la gàbia que el té tancat tot l’any». Tot això acompanyat pels Grallers de Barcelona i per la xaranga de la Banda Patilla, que animaran a ballar el capgrós del Mono.
El futur de la fàbrica Anís del Mono
L’Ajuntament de Badalona negocia des de fa mesos amb el celler Osborne, propietària de l’emblemàtica fàbrica d’Anís del Mono ubicada al litoral de la gran ciutat catalana, perquè els murs de l’antic edifici es transformin en un centre gastronòmic local.
Osborne va demanar llicència municipal per instal·lar un restaurant i un bar. En aquest últim espai es preveu que es portin a terme degustacions de productes de l’empresa vitivinícola, en especial la producció del mateix Anís del Mono.
Tot i que els detalls de la remodelació es negocien actualment entre el consistori i Osborne, aquesta ha aportat ja la maqueta del projecte i l’ha presentat oficialment a l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i al departament municipal d’Urbanisme.
El grup Osborne va anunciar a meitat del 2021 el trasllat de la planta d’embotellament d’Anís del Mino fora de Badalona, a causa de «les limitacions de l’edifici i la normativa actual vigent al nucli urbà de la ciutat».
Fonts de l’empresa van assegurar en el seu moment que «l’aposta per Badalona és ferma», compromís que es manté en l’actualitat, però que les instal·lacions modernistes del segle XIX no permetien el desenvolupament i creixement de l’activitat embotelladora per la normativa municipal de sorolls.
Notícies relacionadesSituada a Badalona i fundada pels germans José i Vicente Bosch el 1870, la planta d’Anís del Mono a Badalona és una joia modernista que s’ha conservat pel seu valor artístic i patrimonial, per la qual cosa manté restriccions legals òbvies per a la demolició o nous usos.
Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona
- El Govern detecta greus errors de gestió de la Generalitat Valenciana
- La connexió per tren amb Madrid i BCN, suspesa
- La tràgica DANA deixa 95 morts i desenes de desapareguts
- La DANA se’n va cap a Extremadura i l’oest d’Andalusia
- El temporal descarrega amb força a l’Ebre i desboca el cabal del Llobregat