LES ELECCIONS BLAUGRANA

Laporta: "No va ser oportú allargar el contracte de Luis Enrique en aquell moment"

El candidat afirma que "és de justícia" que l'entrenador asturià continuï però considera que ha sigut utilitzat

Assegura que "s'ha de fer política amb l'esport" i es marca com a objectiu "promoure la catalanitat del club"

Joan Laporta, candidat a la presidència del Barça, durant la seva intervenció a l’esmorzar informatiu d’Europa Press a Madrid.

Joan Laporta, candidat a la presidència del Barça, durant la seva intervenció a l’esmorzar informatiu d’Europa Press a Madrid. / EFE / SERGIO BARRENECHEA

2
Es llegeix en minuts

Si una cosa té clara Joan Laporta, a més del seu desig de tornar a ser president del Barça, és que esport i política no tenen per què ser incompatibles. El candidat a les eleccions del 18 de juliol ha participat aquest dijous en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press en un hotel de Madrid i no ha dubtat a afirmar que "s'ha de fer política amb l'esport". "És clar. Tots els països del món estan orgullosos de tenir un esport exitós i tots els països ho fan. No estic en contra que Espanya, els Estats Units o Catalunya facin política amb l'esport. Des d'un club de futbol s'ha de fer país", ha afegit.

Pel que fa a la campanya, ha admès que els sondejos li donen "cinc o sis punts" menys que a Josep Maria Bartomeu, el seu principal rival, però ha recordat que el 2003 també anava segon i que finalment el seu projecte va ser el que es va imposar. "Estar per darrere a les enquestes em dóna força", ha afegit el candidat, que s'ha estranyat que Agustí Benedito Toni Freixa segueixin a la carrera perquè no tenen possibilitats.

També ha carregat contra el model futbolístic actual. "L'altra proposta [la liderada per Bartomeu] no ha sabut mantenir l'estil futbolístic de Johan Cruyff", ha subratllat. I ha assegurat que la junta sortint "li va fer la vida impossible a Pep Guardiola" i que va acabar trucant a Tata Martino per després haver de portar Luis Enrique. "És de justícia que Luis Enrique continuï, però no va ser oportú allargar-li el contracte en aquell moment", ha dit sobre l'entrenador asturià, que segons la seva opinió ha sigut utilitzat.

"Desacomplexadament catalanista"

Però l'esmorzar s'ha centrat sobretot en qüestions polítiques. Laporta ha explicat que com a culer va entendre "perfectament la causa per la qual es va xiular l'himne" abans de l'última final de la Copa del Rei al Camp Nou, on es van enfrontar el Barça i l'Athletic. "Jo estava a la llotja i em va semblar de mal gust posar-me a xiular, però si hagués estat a la grada hauria xiulat", ha revelat. Encara que tot seguit ha apuntat que "el Barcelona és global i hi caben totes les ideologies".

Notícies relacionades

Per això, ha denunciat que "l'expedient disciplinari de la UEFA", obert amb motiu de les estelades que es van veure a la grada de Berlín durant la final de la Lliga de Campions, només pot ser degut al fet que a l'organisme "no li han explicat el que representa el Barça". "Miguel Cardenal va semblar que s'alegrava per l'obertura de l'expedient. Em va semblar impropi d'un secretari d'Estat, que es dediqués a disfrutar i alegrar-se cuinant l'expedient", ha lamentat.

No és estrany, per tant, que si recupera la presidència un dels seus objectius sigui "promoure la catalanitat del club sense ferir sensibilitats", ja que es considera "desacomplexadament catalanista i favorable al procés" sobiranista iniciat per Artur Mas. "Mai he dit que no faria política. Em van convèncer i estic molt orgullós d'haver aportat el meu gra de sorra perquè Catalunya es mogui en la direcció del que necessita el país. Tenim dret a decidir el nostre futur [...] Crec que he aportat i ajudat que es renovin els anhels de llibertat", ha rememorat sobre la seva recent etapa a l'Ajuntament de Barcelona.