Benedito anuncia una moció de censura contra la junta de Bartomeu

L'excandidat, que hauria de reunir 16.500 firmes, considera necessari demanar l'opinió dels socis davant la "greu crisi institucional" que viu el Barça

marcosl38798237 deportes  agusti benedito  mocion de censura fc barcelona ba170608191600

marcosl38798237 deportes agusti benedito mocion de censura fc barcelona ba170608191600

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

De les paraules (fa una setmana ja va escriure al seu compte personal de Twitter que «ara era més merescuda que mai una moció de censura») als fetsAgustí Beneditoexcandidat a la presidència del Barcelona en les dues últimes eleccions (2010 i 2015), va anunciar ahir que presentarà un vot de censura contra Josep Maria Bartomeu per intentar fer sortir el club de la «greu crisi institucional» en què està immers. Necessita, això sí, reunir 16.500 firmes, el 15% de la massa social del club com recull l’article 55 dels estatuts del Barça16.500 firmes en a penes 14 dies hàbils des que se sol·liciti oficialment aquesta moció de censura, tenint en compte, a més, que la temporada ja s’ha acabat i que no existeixen partits oficials per poder recol·lectar gaire aviat aquestes rúbriques.

CONTACTE AMB LAPORTA I FREIXA

Benedito, que va obtenir 3.386 vots en les eleccions del 2015,  va revelar que havia parlat amb Joan Laporta (15.615) i Toni Freixa (1.730), els altres dos candidats derrotats per Bartomeu, que va reunir la confiança de 25.823 socis del Barça. Això no garanteix, però, que avalin aquesta moció de censura que acaba d’impulsar. «Anuncio que el Barça viurà el tercer vot de censura en els últims 20 anys», va proclamar Benedito en al·lusió al fracàs de Laporta i L’Elefant Blau davant Josep Lluís Núñez (1998) i al que també va fracassar d’Oriol Giralt contra, precisament, el mateix Laporta, una dècada més tard (2008). Va guanyar aquesta moció el grup de Giralt, però es va quedar a sis punts d’obtenir el 66% necessari per enderrocar Laporta.

En aquest tercer intent que viu el club tampoc ho té gens fàcil Benedito. «Hauríem d’aconseguir més de 1.000 firmes diàries», va admetre l’excandidat, que va quedar en segon lloc el 2010 darrere de Rosell i tercer en les del 2015 per sota de Bartomeu i el mateix Laporta. El detonant per passar a l’acció, segons Benedito, han sigut dos factors. «En primer lloc el pacte vergonyant amb la Fiscalia en el cas Neymar», va comentar. «Fent ús de la legitimitat que se li va donar, Bartomeu va situar el Barça en una posició inadmissible. I ho va fer únicament per salvar-se ell i qui és el seu company i amic Sandro Rosell, va tractar de salvarlo de la presó, però no ho ha aconseguir». El segon factor va ser, precisament, l’ingrés a la presó incondicional de Rosell per blanqueig de diners i pertinença a «organització criminal».

 

«EL TRIDENT DE QATAR»

Notícies relacionades

Aquí, en el cas Qatar, va ser on va incidir més Benedito«Una de les pitjors decisions de la història del club ha sigut associar-se amb aquest règim», va proclamar l’excandidat blaugrana. «Aquesta relació no s’explica sense la intervenció del trident a Qatar per interessos personals: Rosell, que és a la presó, Faus i Bartomeu, que segueix de president», va recordar Benedito aprofundint en el fet que «sembla que des del club el tema de Rosell no els importa ni poc ni molt». Però, segons Benedito, sí que importa. I molt.

«Rosell i Bartomeu són dues cares de la mateixa moneda, i on va l’un va l’altre. Sempre han estat junts», no és acceptable un discurs de separació», va recordar Benedito, que ha activat una web (votdecensura2017.cat) i un número de telèfon (931730003) per recol·lectar el nombre més gran de suports en el menor temps possible. No està activada oficialment, però sí posada en marxa la moció de censura contra Bartomeu. Amb aquests mitjans, l’excandidat anirà comprovant els avals que rep per saber si la pot posar en marxa o  no.