QUARTA TEMPORADA
Bartomeu, sota pressió
El president del Barça viu un agitat inici de curs per la mala gestió esportiva i la posada en marxa de la moció de censura
marcosl39272901 barcelona 12 07 2017 deportes entrevista al president bar170903204556
Dies foscos per a JosepMaria Bartomeu. Dies tenebrosos fins i tot perquè el Barça, convertit en actor secundari del mercat de fitxatges després de completar, molt a desgrat seu, la venda més cara de la seva història (Neymar) i veure’s obligat a firmar el seu fitxatge més car (Dembélé), està submergit en un període depressiu, amb el president qüestionat per un estiu negre, enfrontant-se, a més, a la moció de censura que ha activat Agustí Benedito.
Bartomeu està sota pressió perquè els pilars («tenim triplet i tenim trident») sobre els quals va edificar el seu contundent triomf en les eleccions del 2015 (va obtenir 25.823 vots) han quedat totalment dinamitats. La foto que el va portar a derrotar Laporta, Benedito i Freixa ja no existeix. Pertany al passat, igual que el triplet.
Per no tenir, encara no té la foto que li garantiria la verdadera tranquil·litat. Aquella imatge amb Messi al seu costat firmant la renovació fins al 2021, encara que el club afirma que no hi ha cap problema. Que l’acord és total i que no passa res. Però fins que no arribi, eleva la pressió sobre el president, que també veu afectada la seva credibilitat per la mala planificació esportiva d’aquest estiu.
Neymar, en la seva presentació amb el París SG.
Clima de nervis
El Barça no va saber que Neymar se n’anava. I quan se’n va assabentar, no tan sols era tard sinó que no va tenir respostes adequades per actuar, en el que Albert Soler va qualificar com «un mercat inflacionat». El club va deixar una sensació de debilitat, incapaç d’assolir els objectius que s’havia fixat, fet que va generar una sensació de frustració.
Semedo, Paulinho, Dembélé i Deulofeu /
«No som nous, ja fa uns anys que hi som, aquesta és la setena temporada i sabem de què va això», va dir Bartomeu a EL PERIÓDICO el 13 de juliol intentant traslladar un missatge de calma per la falta de reforços en les primeres setmanes de mercat. Abans, és clar, que esclatés el cas Neymar. Es referia al seu rol primer com a vicepresident esportiu amb Rosell (del 2010 al gener del 2014) i després ja com a president.
A l’agost, tot va canviar. Se’n va anar el brasiler al París SG i va desaparèixer per sempre el trident, la imatge de marca mundial de l’equip i del mateix president. Des d’aleshores el Barça es troba en un període de confusió i nervis, que ha augmentat encara més la pressió sobre Bartomeu, que va comprovar que l’empipament per l’erràtica i desconcertant política de fitxatges quedava reflectit en la presentació del jove Dembélé.
La inversió més gran
Hi havia gairebé 20.000 persones al Camp Nou. Havia de ser una jornada festiva per saludar l’arribada del fitxatge més car del club. Així ha sigut sempre. Però es van sentir crits de «¡Bartomeu, dimissió!» a l’estadi davant la tardança a aparèixer del davanter francès per un problema burocràtic en la liquidació amb el Dortmund.
Dembélé saluda els aficionats al Camp Nou /
El president va eludir comentar-ho, com també ha esquivat aparèixer en l’últim tram del caòtic mercat de fitxatges i ha delegat la responsabilitat pública en els executius: Soler (director d’esports professionals), i Robert Fernández (secretari tècnic). Bartomeu inicia ara el seu quart curs, després d’invertir més de 500 milions d’euros en fitxatges (aquest estiu és la més gran de la història), obligat a trencar l’hegemonia del Madrid, amb l’amenaça, al mateix temps, de la moció de censura.
Dembélé amb Valverde /
Dubtes sobre el nou projecte esportiu (se n’ha anat Neymar, una estrella mundial, i arriba Dembélé, un prometedor jove de 20 anys) posat en mans de Valverde, a qui el club no ha fet costat a l’inici. Dubtes a la gespa, crispació social («Bartomeu està fora de control des de fa dies», recalca Benedito) i problemes a la junta, amb molts assenyalats. Per exemple, Jordi Mestre, vicepresident esportiu, per anunciar que «Neymar es quedava al 200%», i amb el president des de fa 10 mesos en la vicepresidència econòmica per la renúncia de Susana Monje. Curs calent.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia