MOVIMENT REIVINDICATIU

Entitats i penyes del Barça impulsen una iniciativa per tenyir de groc la final de Copa

Un ampli moviment demana als aficionats que vagin a Madrid amb samarretes d'aquest color

rpaniagua41793507 barcelona    25 01 2018         deportes      el camp nou se180416172306

rpaniagua41793507 barcelona 25 01 2018 deportes el camp nou se180416172306 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Dissabte que ve es disputa al Wanda Metropolitano de Madrid la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla. Mentre la directiva blaugrana no ha anunciat cap tipus de protesta oficial o posicionament referent al conflicte polític que es viu a Catalunya, sí que hi haurà moviment entre les aficions. 

La primera prova d'això s'ha donat aquest dilluns, quan s'ha donat a conèixer la iniciativa de diverses associacions, entitats, plataformes i grups d'animació del Barça. Sota l'etiqueta #grocalafinal, una quarantena de penyes han unit les forces per impulsar una campanya perquè el groc es converteixi en el color de la final per reivindicar la llibertat dels polítics presos. 

La iniciativa consisteix a animar l'afició a presentar-se a la capital espanyola amb samarretes grogues o amb la senyera, de tal forma que quan soni l'himne d'Espanya la zona de seguidors blaugranes es converteixi en una marea groga

Comunicat complet

El text íntegre de la crida és el següent:

"Culers: en la final de Copa, el blaugrana i el groc seran els nostres colors

Som la "gent del Barça". Som afició. Som  Penyes. Som  socis. Som seguidors. Som part inseparable del FCB. És la nostra història. És el nostre compromís i així som, també, poble.

 

El 14 de Juny de 1925, en plena dictadura de Primo de Rivera, els 14.000 aficionats del Barça que omplien les grades del Camp de les Corts en un partit amistós entre el CD Júpiter i el Barça van aplaudir, al descans, la interpretació del 'God Save The King' per part de la banda de la marina anglesa, convidada a l'esdeveniment, mentre xiulaven la interpretació de l'himne espanyol. El dictador Primo de Rivera va clausurar  6 mesos l'estadi del Barça i qualsevol activitat del Club "per desafecció" a Espanya. El qui llavors era president del Club, el nostre fundador Joan Gamper, va haver de partir a l'exili.

Repressió del franquisme

El 1936  les tropes dels franquistes afusellaven Josep Sunyol i Garriga, llavors president del FC Barcelona i diputat al Congrés de Madrid.

 

El franquisme va reprimir durament la catalanitat del FC Barcelona i va voler canviar la seva identitat: va obligar a canviar el nom de Futbol Club Barcelona per Club de Futbol Barcelona, i el nostre escut, i va eliminar les quatre barres per deixar-ne només dues.

 

Al davant sempre, la repressió de l'estat espanyol. Ens han tancat el camp i el club. Ens han afusellat un president. Ens han canviat el nom i l'escut. Ens han prohibit la veu i les nostres banderes. Ens han multat i sancionat. I volen seguir fent-ho. Tot el que faci falta per reprimir el nostre club, els seus valors, el seu compromís que és el nostre de barcelonistes perquè el Barça som nosaltres.

"El groc és també el color del Barça"

Avui, com el 1925, estem compromesos amb la llibertat dels presos polítics i exiliats. Us invitem a expressar el que som en GROC: portant la samarreta del Barça de la senyera (o samarretes grogues sota la blaugrana) i fer-les visibles en el moment en què soni l'himne d'Espanya. Perquè avui el groc també és el color del Barça. Perquè som Barça i som poble. I com en tots els carrers i places del nostre país, som poble compartint aquest groc. Som i sabem el que s'ha de fer.

 

Visca el Barça i Visca Catalunya"

Notícies relacionades

 

Som #FCB1899 una història de compromís amb la causa de la llibertat i la democràcia de la qual ens sentim orgullosos".