Messi encara ho és tot al Barça

L'astre és titular en el primer amistós tot i que ha sigut l'últim a tornar als entrenaments i conserva el braçalet

jdomenech54895956 sant joan despi   12 09 2020   deportes    messi con el braz200912205724

jdomenech54895956 sant joan despi 12 09 2020 deportes messi con el braz200912205724 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Messi es queda, Messi juga, Messi mana. El primer partit de la nova era remetia a l’últim, com si fos el punt de partida per començar a modificar les coses. Només Pedri (i el ja conegut Aleñá) es van colar en el primer onze titular de Koeman, en què també hi havia Dembélé. El segon onze potser era el del futur, amb De Jong a la sala de màquines acompanyat de Riqui Puig, Coutinho per davant i Trincao a la banda.

Messi va ser l’últim a tornar i va ser el primer a comparèixer sobre la gespa, per la seva condició de capità. No ha renunciat al braçalet. Al seu voltant, i no sobre seu, Koeman vol reconstruir el Barça. Té molta feina. Va guanyar el Nàstic, de Segona B, amb dos gols de penal (3-1). «M’encanta la idea de joc que té, podem fer un bon any», va dir Pedri, privilegiat debutant com a titular als 17 anys.

El jove Pedri, debutant com a titular amb 17 anys. / JORDI COTRINA

Bartomeu, espectador

Amb Messi al camp i Josep Maria Bartomeu a la llotja. El president també continua, indiferent a les peticions de dimissió, al vot de censura i a la ruptura amb l’astre, que el va acusar de mentider. Bartomeu va seure a l’Estadi Johan Cruyff per inaugurar amb la seva presència la nova etapa (la del seu comiat), a prop de tothom, en un camp petit, però sentint-se lluny de tothom, tendres com estan les ferides amb la plantilla.

La revolució, o renovació, o remodelació que faci Koeman, qualificatiu que dependrà de la quantitat de canvis que introdueixi el tècnic, un adjectiu encara avui pendent,  no afecta les jerarquies del vestidor. Almenys, de forma visual. L’ordre dels capitans el sol triar la plantilla, tret d’excepcions. Koeman ha vist ingerències en el passat, quan Johan Cruyff li va treure el braçalet a Andoni Zubizarreta per donar-l’hi a José Mari Bakero o quan Louis van Gaal va voler triar el seu capità dins l’equip.

Quatre titulars

Koeman va a les palpentes, conscient que ha d’evitar susceptibilitats en un terreny molt sensible. Messi segueix al Barça i Messi continua de capità. Es queda amb totes les conseqüències. Amb el braçalet al braç esquerre. Com si res hagués passat, tot i que inicialment ho fa contra la seva voluntat, com va confessar. 

Notícies relacionades

La capitania de Messi respon a la doble condició de líder i de ser el més antic de la plantilla. Amb diferència. Comença la seva dissetena temporada, per davant Busquets i Piqué (la tretzena) i Sergi Roberto (la desena). El mateix quartet de les últimes tres temporades. Des que Andrés Iniesta marxés al Vissel Kobe del Japó (2018) després d’heretar-la de Xavi Hernández, que se’n va anar a Qatar el 2015.

Quatre veterans que resisteixen. Quatre veterans que van ser titulars. Quan van marxar, el braçalet va passar a Nelson Semedo. Quin remei.

Temes:

Futbol