«L’ÚLTIMA PARAULA LA TINDRAN ELS SOCIS»
Laporta trenca el seu silenci i avala replantejar la Superlliga
Assenyala a TV-3 que el projecte continua vigent tot i que confia en una entesa amb la UEFA per aconseguir més recursos
«Tenim una posició de prudència. És una necessitat, però l’última paraula la tindran els socis.
El club advoca en un comunicat per reconsiderar el torneig davant la «reacció social», però creu que haver renunciat hagués sigut un «error històric»
Des de l’anunci del naixement de la Superlliga, només s’havien escoltat dues veus blaugrana parlar del projecte de Florentino Pérez: Gerard Piqué i Ronald Koeman. El central blaugrana es va posicionar contra una aposta que creu que «no seria positiva» i que acabaria «destrossant el sistema». El tècnic va coincidir amb el defensa que aquest esport «és per als fans». Quatre dies després Joan Laporta ha parlat per primera vegada de la iniciativa, que ell considera que continua dempeus malgrat la marxa de gairebé tots els seus impulsors. Posteriorment, el club ha emès un comunicat advocant per reconsiderar el plantejament de la Superlliga davant la «reacció social»
«Tenim una posició de prudència. És una necessitat, però l’última paraula la tindran els socis. Els clubs grans aportem molts recursos i hem de donar la nostra opinió respecte al repartiment econòmic», ha assenyalat el president blaugrana a TV3. «Si això va acompanyat d’una competició atractiva, basada en els mèrits esportius, també és important. Evidentment som defensors de les lligues estatals i estem oberts a un diàleg obert amb la UEFA sempre. Necessitem més recursos perquè això sigui un gran espectacle. Crec que hi haurà concòrdia institucional».
Laporta ha apuntat que la Superlliga continua viva, malgrat la marxa en massa de gairebé tots els fundadors. «Hi ha hagut pressions a alguns clubs que han fet que alguns es retiressin, però el fet pel qual hi ha hagut aquesta proposta continua existint, fan falta més recursos. Nosaltres fem unes inversions molt importants, els salaris són molt alts i s’han de tenir en compte totes aquestes consideracions, tenint en compte els mèrits esportius».
I, sobre el tuit de Piqué en què deia que el futbol és per als aficionats, va fer posteriorment una matisació a TVE. «Tenim clar que el futbol és dels aficionats però els aficionats volen futbol de qualitat i, per tenir-lo, necessitem també recursos. El futbol és de tots, dels aficionats, dels jugadors, dels clubs i això ho entenen els aficionats i tothom».
Hores després, el Barça ha emès un comunicat en què, davant la «reacció social» al projecte, aposta per «obrir una anàlisi molt més profunda sobre les raons que han generat aquesta reacció per tal de reconsiderar, en el seu cas, i en tot el que resulti necessari, el plantejament i la fórmula proposada inicialment per abordar i solucionar totes aquestes qüestions sempre en benefici de l’interès general del món del futbol». I remarcant que, amb el blindatge legal que un tribunal ja ha donat al projecte, «estaria fora de lloc que el necessari procés de reflexió i debat s’establís sota criteris de pressió i intimidació injustificats».
Ceferin exculpa Jan
Notícies relacionadesEl Barça i el Madrid són els dos únics que no s’han desmarcat del projecte (la Juve no l’ha abandonat oficialment, però assenyala que tot i que «continua convençuda sobre la solidesa del projecte creu que hi ha poques possibilitats que es completi en la forma concebuda originalment»). Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, ha criticat Florentino i exculpat Laporta per aquesta iniciativa. «Tothom m’ha decebut en certa mesura, però he de dir que potser el Barcelona és qui menys m’ha decebut», ha assenyalat. «Laporta va ser elegit fa molt poc temps i vaig parlar amb ell dues o tres vegades. Estava sota molta pressió a causa de la situació financera en què es trobava el club», ha argumentat Ceferin, recordant que es tractava d’una situació heretada de l’època de Bartomeu. «No va ser culpa seva que la situació fos així. Així que, òbviament, estava sota molta pressió, però alhora, com a astut negociador, es va assegurar una estratègia de sortida», ha afegit.
El comunicat del Barça remarca que el club «es va reservar expressament el dret a sotmetre una decisió tan transcendent a l’aprovació definitiva dels seus òrgans socials competents [l’assemblea] després d’un necessari i profund estudi». I que la decisió d’aquesta firma condicionada «es va prendre amb el convenciment que una suposada renúncia a formar part d’aquesta iniciativa en qualitat de club fundador hauria sigut un error històric», evocant la tardana entrada a la Copa d’Europa.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia