PRIMER VOT ELECTRÒNIC
Espai Barça: la vida culer, de referèndum en referèndum
110.159 socis estan citats aquest diumenge a la primera votació telemàtica de la història del club
La vida és el que passa entre referèndum i referèndum de l’Espai Barça. Quan els culers van aprovar la reconstrucció del Camp Nou i el seu entorn el 2014, Josep Maria Bartomeu era a la llotja i Messi corria pel camp al costat de Xavi. Ara, amb els dos primers fora del club, el tercer a la banqueta i amb Sergi Roberto, Piqué, Alba, Busquets i el retornat Alves com els únics supervivents a la primera plantilla, els socis s’han de tornar a posicionar sobre el macroprojecte de remodelació de les instal·lacions del Barça en la primera votació telemàtica de la història barcelonista.
Mentre que el projecte de Bartomeu s’havia fixat en 600 milions, el de Joan Laporta puja a 1.500. L’Assemblea de Compromissaris va donar llum verda al pla de finançament: el sí es va imposar amb un 91%, tot i que només van votar un 8% de les persones convocades. El president havia anunciat abans que en cas de ser validat el portaria a un referèndum, que finalment se celebrarà aquest diumenge.
Si no hi ha sobrecostos, la reforma del Camp Nou projectada suposaria al voltant de 900 milions. la construcció del Palau Blaugrana –en què s’inclou un segon pavelló, la pista de gel i l’aparcament d’autobusos– es calcula en 420 milions. La urbanització i el campus puja a 100 milions, més uns altres 60 que costarà el pla metropolità.
Devolució del crèdit
El Barça té previst tornar el préstec en 35 anys, amb els primers cinc de carència, mitjançant l’augment previst d’ingressos que generarà el nou estadi. El club ingressa uns 300 milions anuals per tots els conceptes del Camp Nou. Reconstruït i modernitzat, calculen que augmentaran a 500. Un terç dels 200 addicionals serà per a Goldman Sachs.
Si s’aprova i les obres no es retarden, el nou Camp Nou estarà acabat el 2025 i el nou Palau s’estrenarà el 2028.
🔵🔴 REFERÈNDUM BARÇA #SiTotsVotemGuanyarem pic.twitter.com/7eSxWwsQlM
— FC Barcelona (@FCBarcelona_cat) 12 de diciembre de 2021
El sistema de votació
Notícies relacionadesEls 110.159 socis amb dret a vot es podran posicionar sobre el crèdit per a l’Espai Barça a través del mòbil, la tauleta i l’ordinador en una votació telemàtica que estarà oberta des de les nou del matí fins a les nou de la nit. Hauran d’introduir a la web del club la seva clau de soci, pin i data de naixement i a continuació rebran al mòbil un codi de sis xifres. Després de teclejar-lo, podran votar sí, no o en blanc a la ratificació de l’acord de l’assemblea.
Conscients que la «bretxa digital» pot dificultar el vot dels socis més grans, el Barça habilitarà que els abonats que ho necessitin poden exercir el seu sufragi des de les instal·lacions del club. Des de la directiva es recalca que ha apostat per primera vegada pel vot electrònic per «fomentar la participació i afavorir que els socis i sòcies puguin votar des de qualsevol lloc del món».
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista