Desacords amb Laporta

L’efímer pas de Reverter pel Barça

L’efímer pas de Reverter pel Barça

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ha durat poc. Ni un any. El seu pas pel despatx del Camp Nou ha sigut efímer, malgrat ser el fitxatge executiu que més unanimitat va despertar al Camp Nou. Però Ferran Reverter, fart dels desacords amb el president Joan Laporta, ha decidit apagar l’ordinador, agafar la jaqueta i marxar a casa.

Tot i que es quedarà fins que el club li trobi un substitut. Va arribar oficialment l’1 de juliol del 2021 i el seu adeu quedarà marcat el 8 de febrer del 2022, amb un tsunami de conseqüències incalculables encara en la gestió del club.

Tenia el pla de sanejament del Barça, que «estava en fallida», com ell mateix va denunciar l’octubre passat, al cap. I les eines per executar-lo, com demostra el primer crèdit pont subscrit amb Goldman Sachs –era de 595 milions d’euros– per garantir, i com a primera mesura d’urgència, el dia a dia del club. 

De viatge pels Estats Units

Després, Reverter estava impulsant el finançament de l’Espai Barça en una sèrie de reunions que va mantenir la setmana passada amb diversos inversors als Estats Units, que van coincidir, a més, amb la presentació del ‘forensic’ de la gestió de la junta de Bartomeu. L’encara CEO blaugrana no va estar en l’acte amb Laporta, Eduard Romeu, vicepresident econòmic, i Jaume Campaner, l’advocat que va tutelar la investigació amb l’empresa Kroll, dies en què també es va tancar l’acord de patrocini amb Spotify. 

Acostumat a treballar en altres àmbits, procedia de MediaMarktSaturn, grup de distribució d’electrònica de consum a Alemanya, del qual era conseller delegat, la seva presència al Barça ha sigut efímera. Efímera i bruscament interrompuda en un moment tremendament delicat per a la gestió del club.

S’havia dissenyat el pla de sanejament financer per resoldre el deute de 1.350 milions d’euros, a més de posar ja en marxa, i de forma definitiva, el projecte estrella de l’Espai Barça. Projectes que ja no pertanyen a la carpeta de Reverter, que ha emprès, gairebé 14 anys més tard, el mateix camí que va agafar Anna Xicoy, la primera directora general que va abandonar el Barça en el primer mandat de Laporta (setembre del 2008).

Reverter era el pilar executiu del club blaugrana, i ara queda només la figura de Mateu Alemany, el director de futbol del club, que, curiosament, ja havia exercit aquest càrrec de CEO tant al València com al Mallorca anteriorment. Però Reverter només ha resistit vuit mesos de convivència amb Laporta, que s’enfronta a la primera gran crisi interna del segon mandat als despatxos.

A camp, va prescindir de Koeman, malgrat que l’havia ratificat prèviament. I va acabar fitxant Xavi, a qui no volia pel seu vincle amb la candidatura de Víctor Font, al·legant, a més, que no el veia encara preparat per dirigir l’equip.

Notícies relacionades

Ara, el president haurà d’argumentar la impactant marxa de Reverter. Impactant no només per qui és sinó pel que feia i també pel moment que ha escollit. Just quan el Barça estava programant l’anunci amb Spotify, un dels acords més transcendents per al futur econòmic de la institució. Just abans perquè Reverter, cansat del que ha vist al seu voltant en aquests vuit mesos als despatxos del Camp Nou, ha decidit anar-se’n, malgrat que continuï de forma provisional a l’espera que el club li trobi substitut.

Primer, Giró; ara Reverter

Es queda, fins que la directiva li trobi relleu. Però ja se n’ha anat. I també just després de guanyar les eleccions, i quan no havia passat ni una setmana, Laporta va assistir a la renúncia de Jaume Giró, l’home que havia de ser vicepresident econòmic del Barça, que havia dissenyat tot el programa financer en la candidatura. Es va argumentar llavors que no podia assumir aquestes funcions al club perquè la seva feina el feia estar molts dies a Londres, una cosa que era incompatible. Dos mesos després, Giró assumia el càrrec de conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, càrrec que encara exerceix.