15.000 BLAUGRANA
Marea culer a Torí: el Giro del Barcelona per a la final de la Champions femenina
«Aquestes noies han revolucionat el futbol», ha deixat anar la mare a la seva filla al veure la gentada a l’aeroport del Prat. Eren les 5.47 de la matinada i somriu mentre aconsella l’avi de la família, de 89 anys i assidu als desplaçaments del Barça masculí, que s’assegui. «Va, seu, que et cansaràs tot el dia». Ella s’ha quedat amb l’adolescent fent cua per recollir els bitllets d’un dels tres avions xàrter que ha contractat el Barça per a la final de la Champions femenina.
La filla té 12 anys i és davantera del seu equip a Sant Fruitós de Bages. Als 6 ho va deixar, farta del masclisme d’alguns companys d’equip i dels pares dels nens. «No li passis a ella», deien. Es va passar al voleibol, però ara, amb el ‘boom’ del Barça femení, ha tornat al seu esport preferit. Si abans era gairebé l’única nena en un equip de nens, ara ja juga en un equip íntegrament femení. És només un dels reptes que ha aconseguit el Barça femení fora del camp.
Marea culé en Turín pic.twitter.com/t8iDCMARA7
— Roger Pascual (@pascualroger1) 21 de mayo de 2022
Rosa i blaugrana
Torí es vesteix aquest dissabte de rosa i blaugrana. La ciutat italiana rebia aquest súper dissabte la visita del Giro, però a l’espera de l’arribada de la ‘maglia rosa’ les ‘maglie culers’ golejaven al carrer. Barcelonistes anònims, o mediàtics com Andreu Buenafuente, tenyien els carrers de la capital piemontesa. Al migdia la plaça San Carlo, al cor de Torí, estava plena de centenars primer i després milers de culers que, aliens al sol de justícia, s’han fet notar amb els seus càntics, petards i els seus pots de fum blau i grana.
Notícies relacionadesA diferència d’altres desplaçaments culers, amb clara majoria masculina, a Torí, com ja va passar en els dos partits històrics del Camp Nou, les dones han guanyat per golejada. Diversos grups d’amigues han explicat que era la primera vegada que viatgen amb el club, però han coincidit també que «l’ocasió s’ho val».
S’esperava que al Juventus Stadium hi hagués 15.000 aficionats culers en la primera gran mobilització del Barça femení i només 2.000 de l’Olympique de Lió, la proporció inversa de la final de Budapest fa tres anys. El 2019 només hi va haver un miler de barcelonistes a la final de la Champions i l’any passat la pandèmia va impedir la presència de públic. Aquest dissabte el club ha contractat tres avions xàrter i 40 autocars (a més d’aquells que hi han anat pel seu compte). La marea culer confiava poder donar un extra d’energia perquè el Barça dels rècords portés la segona Champions femenina a Barcelona i la passegés diumenge en una rua pels carrers de la capital catalana.
- CIÈNCIA Trobat el cadàver d’una cria de mamut en un estat sense precedents
- Un titular vingut a menys El trist Nadal de Frenkie de Jong
- A CATALUNYA La grip entra en fase epidèmica amb 743 casos per 100.000 habitants
- Valentí Fuster: "Soc cardiòleg, però em costa entendre la perfecció del cor"
- Sarrià-Sant Gervasi El botellot torna a Mandri el dia 25 amb les terrasses tancades a la tarda
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Els protagonistes de l’esport el 2024 Jorge Martín, contra tots i contra tot
- Un titular vingut a menys El trist Nadal de Frenkie de Jong
- No queden gaires dies. Laia Sanz: "No em preparo mentalment: no ho he fet mai"
- Barcelona, protagonista Qui hi ha darrere de l’èxit nadalenc ‘Els llums de Sant Pau’