EL CINQUÈ FITXATGE BLAUGRANA

Koundé, la solució definitiva per a la banda dreta

L’exdefensa central del Sevilla també pot exercir de lateral i aportarà vitalitat enrere i velocitat en les emergències defensives

Koundé, la solució definitiva per a la banda dreta
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Titular des dels 19 anys, primer al Girondins de Bordeus i després al Sevilla, Jules Koundé arriba amb 23 al Barça amb la perspectiva de ser el segon o tercer nom que reciti Xavi Hernández dels onze elegits per a cada alineació. És el cinquè fitxatge d’una plantilla necessitada d’una àmplia i profunda regeneració. Frenat el declivi de l’equip la temporada passada, és l’hora de l’enlairament amb cares noves.

Serà Koundé el segon o tercer nom que pronunciï Xavi en funció de si exerceix de lateral dret o de central dret en una formació defensiva de tres o quatre jugadors. El futbolista francès és, o hauria de ser, la solució definitiva als mals d’aquesta banda gràcies a la seva ductilitat. Ronald Araujo ha sigut un recurs com a lateral i es va fitxar Dani Alves, que té gairebé 40 anys, per l’escassa confiança que generaven Òscar Mingueza, Sergiño Dest i fins i tot el lesionat Sergi Roberto.

El primer rol de Koundé, però, serà el de central. El propòsit del seu fitxatge, la conseqüència de l’alt preu que es pagarà al Sevilla, rau que sigui el relleu immediat de Gerard Piqué insuflant un xut de vitalitat al derrere i un pic de velocitat imprescindible en les emergències defensives. Aportant altres virtuts, és clar, i patint altres carències, per descomptat, però 11 anys més jove, una vida més senzilla i la infinita ambició de llaurar-se una carrera exitosa.

Després dels passos de Lenglet

O més exitosa a partir d’ara, prenent el testimoni del central de referència del Barça per elevar el nivell de la defensa. Juntament amb Araujo, Christensen i Eric. I Piqué, encara excitat en el seu orgull, amb dos anys de multimilionari contracte en vigor. I Mingueza i Umtiti, que encara no han marxat. Koundé va substituir Clément Lenglet al Sevilla quan el seu compatriota va fitxar pel Barça i ara el substitueix després de la cessió al Tottenham. Amb perfils molt diferents, competiran per un lloc entre els seleccionats de França per al Mundial de Qatar.

Nascut a París el 12 de novembre de 1998, Koundé va començar a jugar al Fraternelle de Landiras, al Cérons i a La Brède (2010-2013), petits clubs de poblacions al sud de Bordeus, fins que va ingressar al planter del Girondins als 14 anys.

Als 18 va debutar amb el primer equip. Ha aconseguit consolidar-se com a defensa central vencent les reticències de la seva escassa estatura (1,78 metres) per agafar les pilotes aèries i el seu lleuger pes (70 quilos) per aguantar els enfrontaments físics. Tres temporades al Sevilla i 134 partits disputats (amb 9 gols) acrediten que on no arriba el físic arriben l’astúcia, la col·locació, la intel·ligència i la concentració.

Agosarat amb la pilota

Notícies relacionades

«L’estil del Barça li va perfectament: al Barça sempre hi ha molt camp darrere de la defensa, però Jules és molt potent i ràpid per corregir si és necessari. Xavi, com també m’agradava a mi, vol centrals que siguin agosarats amb la pilota, que puguin trencar línies. Jo li demanava que se sumés al centre del camp per crear superioritats», explicava Gustavo Poyet en una entrevista al diari Sport. L’exjugador i entrenador uruguaià va tutelar els primers passos de Koundé en el primer equip del Girondins entre gener i agost del 2018.

La xarxa de Monchi va detectar aquest eficaç i discret defensa i el va reclutar per al Sevilla. El preu era car. Semblava car. Es va adaptar immediatament, va aprendre a parlar l’espanyol, es va apropiar del lloc de central i va ser la millor opció per substituir Jesús Navas com a lateral. Els 25 milions que van pagar per ell s’han doblat en tres anys. El Barça compra a cop segur.