ACTUALITAT BLAUGRANA
Camp Nou: una remodelació que no s’escapa de les suspicàcies
El club blaugrana nega haver afavorit Limak en el nou plec de condicions i afirma que el cost i els terminis d’entrega van ser decisius
Quan a Elena Fort, portaveu de la directiva de Joan Laporta, se li va voler preguntar aquest dilluns per noves informacions sobre la contractació de la constructora que remodelarà el Camp Nou va rebre la ràpida protecció del departament de comunicació. Això no tocava en aquesta compareixença, es va dir, convocada per parlar de les novetats en el protocol d’accés a l’Estadi. Curiosament, Xavi Hernández ha de confrontar quotidianament preguntes que excedeixen de les seves competències sense que ningú limiti la temàtica.
Es dona la circumstància que Fort és també la directiva responsable de l’Espai Barça des de la dimissió de Jordi Llauradó, produïda dos dies després d’aparèixer en la vida blaugrana el nom de l’empresa turca Limak Holding. Llauradó és l’únic constructor de la junta, però no va votar i es va apartar sense que se sàpiga encara per què.
Comunicat blaugrana
El club va esperar a la tarda per emetre un comunicat en què corregia una informació d’‘El Confidencial’ en què s’explicava que el Barça va relaxar les condicions de l’obra de l’Estadi per afavorir Limak i que no va haver de passar per les exigències de prequalificació a què sí que es van veure sotmeses altres aspirants que des del 2017 estaven treballant en el projecte: el grup que van formar Ferrovial i Acciona, d’una banda, i FFC al costat de Comsa, d’una altra. Limak hauria sigut l’única empresa convidada l’1 de setembre del 2022, quan es van entregar a tots els contendents el nou plec de condicions de licitació.
En aquestes ja no constava, com sí que passava en el plec de requisits del 2017, l’obligatorietat d’haver construït un estadi per a un mínim de 40.000 seients i dos edificis a Espanya en l’última dècada amb un pressupost d’almenys 150 milions. Limak no complia cap de les dues condicions en el nou plec.
El comunicat del club desmentia que es convidés a participar al concurs només Limak. Se citava també la francesa Vinci «per incrementar la competitivitat del procés». També va negar que Limak s’estalviés tota les exigències de la fase de prequalificació. «Els requisits no eren només de capacitat tècnica, sinó també econòmica», deia la nota blaugrana. Era el segon comunicat de matisació o desmentiment del Barça en pocs dies sobre informacions relatives a la contractació de Limak, que ha generat a Barcelona tota mena de suspicàcies des del primer dia.
En la seva compareixença del 9 de gener, quan es va donar a conèixer l’empresa turca com a sorprenent guanyadora del concurs, Fort va explicar que Limak garantia el cost de 900 milions d’euros aprovat per l’Assemblea de Compromissaris i els terminis desitjats per la junta: poder tornar a jugar a l’Estadi abans del 29 de novembre del 2024, coincidint amb el 125è aniversari del club, i que l’obra estigui completa l’estiu del 2026. Dies després Rac1 va revelar que, per cada dia de retard, Limak haurà de pagar un milió d’euros al Barça en forma de penalització. A Goldman Sachs i JP Morgan els toca trobar els finançadors. Fa mesos que els busquen.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació