Europa League (2-2)
Barcelona i Manchester United firmen taules després d’una batalla descomunal
L’onze blaugrana ha de conformar-se amb l’empat contra el United i haurà de donar una mostra de grandesa guanyant a Manchester per seguir a Europa.
La contracrònica del Barça-United: I, a més, Pedri es lesiona.
Europa exigirà al Barça una prova de maduresa per continuar viatjant pel continent i demostrant que està de tornada, que ha tornat abans que el United i al qual també se l’espera en l’elit. Era previsible que l’eliminatòria es decidiria a Old Trafford, un lloc on les mostres de grandesa inherents a la victòria adquireixen més valor.
Serà a Old Trafford, la llar del United, l’estadi més gran d’Anglaterra –excepte Wembley, seu de finals i de partits neutrals– i dels més calents. Una gespa que tremola amb la vibració de les grades i on l’atmosfera sembla més densa pel soroll, també per la humitat, serà l’escenari del segon episodi, i definitiu, del formidable duel que van lliurar sobre el Camp Nou, on ja van mostrar les seves fortaleses i les seves debilitats que parlen de sengles obres inacabades (2-2).
It'll all be decided at Old Trafford pic.twitter.com/Gk3oNetCaJ
— FC Barcelona (@FCBarcelona) 16 de febrero de 2023
El Barça, per exemple, no ha superat la síndrome europea. No s’explica de cap altra manera que aquest equip inviolable al campionat (7 gols encaixats en 21 jornades), rebi una mitjana de dos gols en la competició continental. Encara no ha sumat cap porteria a zero, quan a la Lliga ho ha fet 16 vegades.
Segona part trepidant
Però l’hi va recordar el United ben aviat. Una cosa és el cerimonial de la UEFA i un altre assumpte és el litigi futbolístic. Cap equip espanyol li ha jugat el Barça amb aquesta intensitat i aquesta gosadia, sense especular amb el marcador, tot i que De Gea i Shaw van malgastar molt temps en les sacades de porteria.
Minuts de pausa que al final van acabar agraint tots per recuperar l’alè després d’un segon temps en què es van apallissar de valent, corrent d’àrea a àrea. El gol de Marcos Alonso, amb un significatiu record al seu pare, mort la setmana passada, va destapar l’ampolla, ja que immediatament el United va remuntar el marcador en un contraatac i una altra acció nascuda d’un córner.
Sir Alex Ferguson in attendance 🔴#UEL pic.twitter.com/whKBX0qp8a
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) 16 de febrero de 2023
Raphinha va llançar un centre enverinat que va igualar la contesa, en una acció imprevisible, d’aquelles que fa miques els plans de les pissarres que havien ideat els entrenadors per desarmar les prediccions de l’altre vestidor. Xavi va col·locar a Araujo de lateral dret creient que Rashford en la previsió jugaria a la banda esquerra, ja que el ‘bobo’ Weghorst és un nou pur. Però Rashford es va mantenir al centre, amb Weghorst per darrere, amb el qual Bruno va ser enviat a la dreta i Sancho a l’esquerra. Quan tots es van veure les cares, ningú va rectificar per negar que el contrari hagués sigut més enginyós.
Greu pèrdua de Pedri
L’enginy, en realitat, resideix en els futbolistes i les línies, les posicions i les instruccions serveixen de poc quan els caps ideen. La de Pedri és especialment inventiva i original i la seva activitat va desarmar el United en els tres quarts, sense que això transcendís en accions de rematades, és veritat. Van ser llampecs sense trons. La seva marxa per lesió va ennuvolar l’equip perquè aquesta tasca de pensar i pertorbar el rival no la va assumir ningú.
Pedri és insubstituïble –tan insubstituïble que és el més utilitzat per Xavi després de Ter Stegen– i amb aquesta baixa es va rebaixar el Barça. El que temia l’entrenador. Sergi Roberto és un futbolista més formal, menys disruptiu, i el benefici de l’estabilitat va ser inferior a la pèrdua de genialitat. Koundé va passar a la banda en lloc d’Araujo per augmentar el cabal de futbol. Gavi va continuar dominant l’altre costat guanyant duels i robant pilotes perquè Alba, una de les novetats de l’alineació, percudís fins a la línia de fons.
Moments de sotsobre
Abans que s’acomiadés Pedri, l’equip ja va viure moments de sotsobre, aquests passatges de partit tan coneguts per repetits en què l’equip pateix una crisi d’inseguretat. N’hi ha prou amb un error o dos perquè es desencadeni una onada d’indecisions que permet al rival fer un pas endavant.
Va tornar a passar contra el United, que el va saber aprofitar. Va assestar dos cops immediats el quadro anglès i amb el vent a favor es va desacomplexar per anar a buscar alguna debilitat de Ter Stegen, el més segur de l’equip. Va veure l’onze anglès que el millor del Barça sucumbia i va deixar anar amarres.
Massa aviat i amb massa imprudència. Li van sobrevenir aires de grandesa abans de temps perquè tampoc és tan infal·lible ni és tan superior al Barça. Raphinha es va reivindicar davant l’audiència anglesa i Ansu Fati va espantar amb diverses rematades. En qualsevol cas, que dissipin els dubtes dijous vinent.
La fitxa del partit:
FC Barcelona: Ter Stegen (7); Koundé (4), Araujo (7), Marcos (6), Alba (7); Pedri (7), De Jong (6), Kessie (5); Raphinha (7), Lewandowski (6), Gavi (8). Tècnic: Xavi Hernández (6). Canvis: Sergi Roberto (5) per Pedri (m. 41); Christensen (6) per Marcos (m. 67); Ansu Fati (7) per Kessie (m. 67); Balde (6) per Alba (m. 67); Ferran (sc) per Raphinha (m. 83).
Manchester United: De Gea (7); Wan-Bissaka (6), Varane (6), Shaw (6), Malàcia (6); Casemiro (6), Fred (7); Bruno Fernandes (6), Weghorst (6), Sancho (5), Rashford (8). Tècnic: Erik ten Hag (7). Canvis: Garnacho (sc) per Sancho (m. 82).
Gols: 1-0 (m. 50), Marcos. 1-1 (m. 52), Rashford. 1-2 (m. 59), Koundé (pp); 2-2 (m. 76), Raphinha.
Àrbitre: Maurizio Mariani (4), italià.
Targetes: Alba, Varane, Casemiro, Ten Hag, Malacia, Gavi.
Notícies relacionadesEstadi: Camp Nou.
Espectadors: 90.225
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 643 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
Fa 644 dies
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia