¿Acabarà Laporta abraçat a Tebas i Ceferin?

¿Acabarà Laporta abraçat a Tebas i Ceferin?
2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

¿Quin dia s’adonarà Joan Laporta que Florentino Pérez no és un bon company de viatge? ¿Quin dia s’adonarà l’intrèpid president blaugrana que el totpoderós ‘propietari’ (o gairebé) del Reial Madrid està jugant amb ell, simplement perquè es mantingui com l’únic suport que li queda en defensa de la variant i voluble Superlliga? ¿No té Laporta la impressió, com té bona part de l’afició culer, no em refereixo a l’entregat Camp Nou, no, que moltes de les coses que li estan passant és per mantenir aquesta postura tan atrevida, que, tractant-se del riquíssim i poderós Reial Madrid, podria tenir sentit però que, en el cas del feble i assetjat Barça, podria significar el cop de pala definitiu a una situació econòmica irreversible?

Florentino Pérez, que, diguem-ho d’una vegada, tampoc està disfrutant de la millor temporada de la seva presidència (com sigui eliminat demà al Camp Nou, també es queda sense títols importants), ja va fer trampa amb la seva postura en el cas Negreira. N’hi ha, fins i tot, que defensen que, en el cas Limak, es va posar del costat dels seus col·legues (perdedors) de Ferrovial FCC i Acciona i, compten que, potser, va tenir una cosa a veure, diuen, no sé, en el descobriment que la Fiscalia investigava el Barça. Ja no hi ha menjars de germandat al Botafumeiro, ni a Via Venetto, ni al luxós Zalacaín. Bon senyal. Laporta va veient la llum.

‘Pit i collons’

I és que, juntament amb l’assetjament de Javier Tebas amb el tema del límit salarial i d’altres (hi ha gent al Barça que defensa que els números i les pautes que dicta el president de la patronal, avalat per 18 dels 20 clubs que formen LaLiga, són molt més certs i reals que els que defensa Laporta), l’aparició de la mà castigadora i imprevisible d’Aleksander Ceferin, president de la UEFA, que li encantaria prendre el Barça com a boc expiatori, ha col·locat Laporta en la pitjor situació possible, mantingui o no la seva postura inicial de ‘pit i collons’, molt popular, molt demagògica, però, potser, molt poc real.

No s’ha de ser gaire llest per pensar que de la unió amb Florentino Pérez, que ha d’odiar, dic, no sé, suposo, el Barça en la mateixa mesura i intensitat que Joan Laporta desitja el fracàs del Reial Madrid, no pot sortir res bo per als culers. La prova està que dos personatges de la força i, sobretot, influència en el món del futbol (espanyol i europeu) de Tebas i Ceferin, semblen haver decidit prémer, asfixiar, acorralar i amenaçar el Barça per terra, mar i aire en un moment, insisteixo, en el qual el club blaugrana no té (de moment) cap defensa.

Notícies relacionades

No cal dir que si Laporta deixés anar amarres en el seu enamorament de Florentino (a qui ja va fer cas al rebutjar l’acord CVC i va perdre Leo Messi, al qual ara ha començat a resar mil novenes perquè es digni tornar gratis o a comissió) i s’oblidés del somni milionari de la Superlliga abraçant la Champions, potser els que l’assetgen ara veurien amb bons ulls els pròxims fitxatges del Barça i, qui sap, mirarien cap a un altre costat pels pagaments a Negreira.

No conec cap culer a qui li agradi que Laporta s’abraci a Florentino. Ni tan sols que el convidi a menjar. I menys pagant el Barça.