Conflicte laboral
La plantilla de Barça TV demandarà el club i Telefónica per cessió il·legal de treballadors
La plantilla de Barça TV reclama la presència del club en el procés d’acomiadament col·lectiu
El Barça de les sis Lligues: tisorada després de l’èxit
Després que a finals d’abril el FC Barcelona anunciés el tancament de Barça TV, el conflicte ha entrat en la seva recta final. Aquest divendres finalitza el període de consultes sense cap tipus d’acord, de manera que l’acomiadament col·lectiu dels 94 treballadors que han contribuït al llarg de més de dues dècades a consolidar la identitat del club es farà efectiu les pròxims dies. Un altre efecte de la tisorada pel pla d’ajust del Barça que avança sense compassió.
La falta d’acord aboca el conflicte a un procés judicial, ha explicat aquest matí l’assessor de la plantilla, Natxo Parra. «La plantilla impugnarà aquest acomiadament col·lectiu amb una demanda a Telefónica, al FC Barcelona i a Barça Produccions, com a societat encarregada dels continguts audiovisuals», ha detallat l’advocat laboralista del Col·lectiu Ronda, que ha posat èmfasi en el fet que el club no ha volgut participar, com reclamaven els treballadors, en aquest període de consultes.
La demanda denunciarà una cessió il·legal de treballadors, i per això en sol·licitarà la readmissió, reiterant l’argument que han defensat sempre els treballadors i els seus assessors. «Telefónica és una pantalla per amagar-se, perquè el club és l’empresari real de la plantilla», ha sentenciat Parra. Ho explica per l’ús de les instal·lacions del club –«per les quals no paga», ha puntualitzat–, que hi ha hagut èpoques des del 1999 en què part dels treballadors van estar contractats pel Barça, per la seva aparença externa com a personal del club i per les ordres que reben directament del Barça.
L’«exorbitant» benefici de Telefónica
«Telefónica no assumeix cap risc empresarial i té un benefici assegurat amb aquesta contracta», ha sentenciat Parra, que l’ha concretat en 3.182.000 euros en tres anys. «Aquest benefici net, que es pot comprovar al Registre Mercantil, és una xifra exorbitant, fora de mercat per a aquest tipus de contracta. «No hi ha cap explicació».
De la mateixa manera, l’advocat del Col·lectiu Ronda ha detallat que el cost de personal de Barça TV és de 3,5 milions d’euros. El Barça, mentrestant, s’agafa a xifres molt diferents: costa 14 milions i només en genera 2, números que tampoc comparteixen lògicament ni els treballadors ni els seus assessors. «Només puc dir que el cost de personal és ínfim dins del pressupost de l’entitat».
Notícies relacionades«Els treballadors de Barça TV són la imatge pública del Barça, i estan interessats que es parli de la seva estratègia comunicativa. Fins ara s’han trobat davant de la paret de l’empresa i el club», ha manifestat l’advocat. «El club ha de continuar emetent contingut digital i audiovisual per ‘streaming’, xarxes socials i altres plataformes, l’activitat continua i aquest contingut el fa la plantilla».
Aquest argument, com a suport al principal de la cessió il·legal de treballadors, arribarà d’aquí uns quatre mesos al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tret que en aquell termini es produeixi algun tipus d’entesa entre les parts que fins ara no ha existit.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia