El Barça critica al jutge del cas Negreira les valoracions personals sobre Laporta

Reuters

1
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona ha sortit al pas de la interlocutòria del jutge Joaquín Aguirre, titular del Jutjat número 1, per lamentar «les opinions» i «judicis de valor posant en dubte l’ètica del president Joan Laporta» que conté la interlocutòria que va dictar el magistrat del cas Negreira.

«Els judicis personals recollits en la interlocutòria no han fet més que generar un estat de confusió en l’opinió pública i publicada que, segur que sense voler, ha causat un greu perjudici en la imatge del club i del seu president», censura la nota pública emesa pel Barça; d’altra banda, aquesta nota vincula el discorriment del cas a «la campanya de desprestigi institucional» que té «com a objectiu desestabilitzar el club en tots els seus àmbits: esportiu, econòmic i social».

Atemptat a l’«esperit ètic»

El jutge Aguirre va escriure en la interlocutòria que denegava la personació del Barça com a acusació particular que aquesta sol·licitud «atempta greument contra l’esperit ètic de les normes aplicables». D’altra banda, a més de deixar constància que la instrucció ha acreditat els pagaments del club i que no pot tenir la doble condició d’acusat i acusador, el jutge opina que «no és admissible èticament» que Laporta atribueixi a Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu el delicte d’administració deslleial, quan «hi ha indicis més que de sobres» que l’actual president va fer els mateixos pagaments en el seu primer mandat (2003-2010) que els seus successors, i que no era imputat per la prescripció dels presumptes delictes.

Notícies relacionades

«Resulta contrari a tota ètica que qui va cometre uns actes idèntics als dels posteriors presidents pretengui personar-se en la causa exercint l’acusació particular», sosté el document a què replicava el Barça en la seva nota.

L’entitat blaugrana defensa que es persona com a acusació particular davant l’existència «d’un potencial delicte d’administració deslleial» i el «convenciment» que no hi ha hagut cap delicte de corrupció esportiva. A més, insisteix que s’ha facilitat «tot el material acreditatiu» dels «serveis tècnics d’assessorament» de José María Enríquez Negreira i el seu fill Javier Enríquez, així com que durant la presidència de Laporta «els pagaments sempre es van fer a l’empresa que s’encarregava d’aquesta funció, i mai a persones o empreses terceres».