La gira blaugrana als EUA

El Barça de Flick treu bona nota

El Barça de Flick treu bona nota
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estrena del Barça de Hansi Flick davant el Manchester City de Pep Guardiola va emetre bones sensacions. La base de l’equip, no obstant, estava composta pels joves del filial que fan oposicions a quedar-se a la primera plantilla, amb la qual cosa poques conclusions poden extreure’s per imaginar quin serà el Barça real.

"Ha sigut un bon començament", va admetre Flick, que devia tenir seriosos dubtes del rendiment de l’equip davant un rival més rodat i amb més jugadors del primer equip en l’alineació.

L’INSTINT DE PAU VÍCTOR

Algú a Girona es deu estar estirant els cabells per haver deixat marxar Pau Víctor, un davanter de 22 anys i amb una acreditada capacitat per marcar gols, a canvi de tres milions i davant el perill que Artem Dovbyk marxi de Montilivi. El Barça va estendre a Víctor un contracte de cinc temporades (fins al 2029), convençut de la seva vàlua. Malgrat que no va arribar a debutar amb Xavi (cinc convocatòries sense sortir de la banqueta), i sí que ho va fer Marc Guiu, traspassat al Chelsea. En el primer partit va marcar. No es va acomplexar davant Ederson per batre’l en el mà a mà: un xut precís i fred del rematador nat.

RELACIONS QUE ES NOTEN

El joc de l’equip va delatar l’existència de relacions fluides entre alguns dels seus components. Lògic. Molts d’ells han jugat junts i han compartit desenes d’entrenaments. Fort i Sergi Domínguez connectaven amb fluïdesa amb Marc Casadó i Marc Bernal, els migcampistes, també Gerard Martín. La jugada que va confluir en el gol de Víctor va ser una demostració d’aquesta connexió: la passada vertical d’un central (Domínguez) que prolonga el migcampista (Casadó) cap a l’espai que ataca el davanter centre (Víctor). En tres passades es van traspassar tres línies.

FUTBOLISTES AMB SEGELL PROPI

Pablo Torre disposa de la segona oportunitat per assentar-se en el Barça. Flick se’l mirarà sense prejudicis. No va tenir minuts amb Xavi ni amb Michel a Montilivi per diferents raons. El seu estil s’assembla als del planter, el perfil dels quals és molt similar, i ressalta la diferent procedència dels fitxats. Julián Araujo no té gaire a veure amb Héctor Fort, sent els dos laterals drets. Torre va aprofitar l’oportunitat, però no Vitor Roque, que només va jugar el primer temps.

Notícies relacionades

UN BARÇA MOLT ENDARRERIT

A Flick li va agradar l’esperit de l’equip, per més que aquest onze titular no el repetirà mai en la competició. "Han defensat com un equip i han atacat com un equip, tots han lluitat per als altres i això és molt important", va destacar el tècnic, que, per descomptat, va detectar defectes. No li va agradar que l’equip llancés "massa enrere" per defensar-se, tot i que l’aglomeració de futbolistes va tancar molts espais i es van avortar diverses rematades. "La meva idea és que l’equip jugui més amunt", va dir Flick.

Temes:

Hansi Flick