Per unes festes sostenibles

1
Es llegeix en minuts
Janet Sanz
Janet Sanz

Portaveu del grup municipal Barcelona en Comú

ver +

Compartir, reparar, reutilitzar i intercanviar són conceptes que tornen a aparèixer i cada cop prenen més força. Són pràctiques que creen noves alternatives de consum, un consum responsable que procura no malmetre recursos ni produir residus innecessaris. Es tracta d'una dinàmica creada per una ciutadania activa que és capaç de provocar canvis significatius en el model de consum actual basat en l'adquisició de productes, i que és la causa de la  desorbitada generació de deixalles actual.

Notícies relacionades

L'AMB ha estat una institució pública pionera en estratègies de prevenció de residus i és referent obligat arreu de l'Estat. Les seves línies de treball van de la recerca, en col·laboració amb les universitats, al desenvolupament de campanyes i accions efectives -el programa Millor que nou, entre d'altres-, com el suport a les iniciatives dels ajuntaments metropolitans i la participació en projectes com la Setmana europea de prevenció de residus.

Per reduir la producció de deixalles, la participació ciutadana és clau; precisament per això, volem comptar amb tothom, i de fet, moltes vegades és la gent la que va al davant, com és el cas de l'Estratègia Residu Zero. Des de l'AMB tenim l'obligació de treballar en aquest horitzó, i volem aportar idees i recursos per aplicar bones pràctiques de prevenció en la vida quotidiana. Ara que s'acosta Nadal, quan més es consumeix de tot l'any, apuntem-nos a la desmaterialització, una aposta pels regals basats en els serveis que ens aporten. Activem la nostra creativitat i seduïm amb un concert, un massatge  o un curs de cuina.

Temes:

Festes