Mobilitat compartida
L’AMB estudia la viabilitat d’un servei de ‘motosharing’ metropolità
Ara, es crearà la Taula Metropolitana de la Moto Elèctrica Compartida per «consensuar les principals característiques del servei»
El projecte aspira a «regular les llicències d’empreses privades a la metròpolis de Barcelona»
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estudia la viabilitat d’un servei metropolità de moto elèctrica compartida, motosharing, amb la intenció de «donar un impuls a la mobilitat compartida», ha explicat l’AMB en un comunicat. D’aquesta manera, amb l’objectiu d’estudiar i consensuar les principals característiques per a la regulació d’aquest servei, l’AMB crearà la Taula Metropolitana de la Moto Elèctrica Compartida.
En funció del debat i les conclusions que se n’extreguin al llarg d’aquest any 2022, l’administració metropolitana podria plantejar, d’acord amb els integrants i el sector, una proposta de servei metropolità de motos compartides per «regular les llicències d’empreses privades a la metròpolis de Barcelona».
Entre els propòsits d’aquest nou organisme, des de l’AMB destaquen el fet d’«instituir un marc estable de diàleg i participació tècnica sobre el servei de moto elèctrica compartida entre tots els actors involucrats» i la identificació de les qüestions rellevants i necessàries per abordar la regulació d’un servei metropolità de motosharing.
«La mobilitat compartida s’ha convertit en una alternativa i un complement que permet a les persones usuàries accedir a vehicles quan ho necessitin, satisfent les seves necessitats de mobilitat, optimitzant-ne l’ús i sense la necessitat de tenir-ne un en propietat. Al seu torn, al ser elèctrics, és un sistema que permet reduir la contaminació, fomentar una mobilitat més sostenible i promoure els vehicles amb energies netes», defensa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.
Actualment, 10 operadors amb llicències de l’Ajuntament de Barcelona funcionen en aquesta ciutat i la meitat donen en altres municipis de la metròpolis. En total, hi ha 6.040 llicències en ús.
La taula metropolitana
Notícies relacionadesLa proposta de creació d’aquest nou organisme de treball es va presentar ahir dimarts, 11 de gener del 2022, al Consell de la Mobilitat de l’AMB. Una vegada determinats els integrants, procés que tindrà lloc entre gener i febrer, la Taula Metropolitana de la Moto Elèctrica Compartida es constituirà entre els mesos de març i abril del 2022, a través d’un consell de mobilitat extraordinari i s’aprovarà també via consell metropolità.
Podran sumar-s’hi les empreses de motosharing, les associacions del sector de la mobilitat compartida, les administracions públiques (ajuntaments, MITMA...) i els experts del sector, entre d’altres.