MÉS DE 130 OBJECTES
Els tresors de Tutankamon tornen a Londres en una gran exposició després de 35 anys
El centre O2 Arena exhibirà peces de l'edat daurada dels faraons a partir de dijous que ve fins al 30 d'agost del 2008
Els tresors de Tutankamon tornen a Londres en una gran exposició que recrea la vida, el misteri i la llegenda delfaraó nen, així com l'entusiasme del britànic Howard Carter quan va descobrir la famosa tomba egípcia el 1922.
Sota el titular deTutankamon i l'edat daurada dels faraons, l'exposició mostra més 130 objectes, alguns dels quals no han estat vistos mai al Regne Unit.
La mostra, que es podrà veure a partir de dijous que ve al centre recreatiu O2 Arena (antiga Cúpula del Mil·lenni) i fins al 30 d'agost del 2008, ha estat organitzada per la National Geographic, en col·laboració amb el Consell Suprem d'Antiguitats Egípcies.
Gran mostra del Museu Britànic el 1972
Aquesta és la primera vegada en 35 anys que aquestes restes arqueològiques tornen a Londres, després que el 1972 el Museu Britànic va mostrar els tresors en una exposició que van visitar 1,6 milions de persones.
"Des del descobriment de la seva tomba el 1922 per Howard Carter, Tutankamon va atrapar els cors de la gent a tot el món. Enterrats amb ell hi havia tresors que captivaven la imaginació", ha dit avui el secretari general del Consell d'Antiguitats Egípcies, Zahi Hawas.
En la presentació a la premsa, Hawas ha dit que gran part de la recaptació de l'exposició, en concret el 75% del valor de l'entrada, serà destinada a finançar les feines de conservació dels tresors egipcis.
Diadema reial d'or
Pel vicepresident executiu de la National Geographic, Terry Garcia, "els tresors de l'antic Egipci figuren entre els més grans llegats culturals del món". "Amb aquesta mostra, els visitants no solament veuran més de 130 tresors increïbles de més de 3.000 anys, sinó que també aprendran del període tumultuós en la història egípcia", ha afegit Garcia.
Notícies relacionadesTutankamon i l'edat daurada dels faraonsdestaca no solament els tresors trobats en la tomba del faraó, que va regnar entre el 1333 i el 1322 abans de Crist, sinó diversos de pertanyents a la seva família de la Dinastia XVIII (1555 a 1305 aC).
Entre els objectes més significatius figura la seva diadema reial d'or, amb pedres precioses, que encara estava al cap de Tutankamon quan Carter va obrir el fèretre. A Egipte s'ha quedat la gran màscara funerària, la imatge més associada a Tutankamon, a causa de la seva fragilitat.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín