RECONEIXEMENT INTERNACIONAL
El bar de vins Monvínic de l'Eixample ha estat escollit per una de les principals revistes del sector entre els 5 millors del món
Les enoteques estan de moda a la ciutat
Brindis doble a Barcelona. Per una banda, cada vegada són més els espais dedicats al vi a la ciutat, convertits tant en punt de compra i aprenentatge com en lloc de trobada i degustació. I com a colofó, un d’ells, Monvínic, s’ha convertit en una visita internacional obligatòria per als aficionats i sibarites. La prestigiosa revista especialitzadaFood&Wine l’ha col·locat entre els cinc millors del món, pel bon matrimoni que vins i gastronomia formen des de fa un any i mig a l’Eixample (Diputació, 249).
L’honor el comparteix amb l’Oeno Winer Bar de Dubai, el Te-rroirs de Londres, L’Avant Comptoir de París i l’Ash St.Cellar de Sydney. Però l’ambient que es respira al local és el de sempre, modèstia i hiperactivitat. César Cánovas (dues vegades millor sommelier d’Espanya) i Isabelle Brunet lideren un equip d’experts en vins dels cinc continents que donen ales al projecte impulsat pel mecenes Sergi Ferrer-Salat. Cánovas diu que el reconeixement els empeny encara més a«estar a l’altura»i insisteix que«Monvínic no és un negoci», sinó més aviat una forma de vida.
Per aquest motiu, estranyament, obren només de dilluns a divendres (tot el dia).«No busquem guanyar diners els dissabtes, sinó que els professionals del sector que tenen els dilluns lliures puguin acudir al nostre espai», argumenta. Tant si és per disfrutar com si és per participar en tastos o en aules. Els Amics de Monvínic (associats) poden navegar també a la seva biblioteca i arsenal de catàlegs.
En aquest autèntic temple dels sabors, la columna vertebral és òbviament el celler, amb ni més ni menys que 4.000 referències que poden ser consultades per carta digital. Recórrer-la en viu és entrar en una altra dimensió. Classificades sense ordre, només per coordenades de números i lletres segons es van alliberant espais, s’atrinxeren perles per al paladar d’infinites denominacions i anyades, seleccionades entre 22 països.«Tenim vins de 6 a 6.000 euros», resumeix el sommelier, entre ampolles en penombra que deixarien bocabadat el mateix Dionís.
Menjar i interiorisme
Notícies relacionadesPerò el local no solament és punt de parada i copa, sinó que aglutina altres mèrits, com ara ser finalista del premi FAD d’Interiorisme l’any passat, i el guardó al millor cuiner jove (Sergi de Meià) de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. Abduït pels fogons, el creador presta tanta atenció a la recepta com al cistell del mercat, i renuncia a intermediaris. Ho demostren les projeccions a la zona de restaurant, on el comensal pot veure imatges d’Enric i Ramon, proveïdors de vedella rosada de Campdevànol; de Ramon, el rei de les mongetes del ganxet de Castellar del Vallès; de Maria, que hi aporta el formatge de cabra de Muntanyola, o de Xavier, que els proporciona ous de Calaf, entre una infinitat. De Meià advoca per tot allò que és«autòcton i sostenible».
A la zona de bar, diàriament hi ha unes 30 ampolles (novetats) per prendre en copes acompanyades per tapes i platillos. ¿Són atrevits els barcelonins?«Vénen amb mentalitat oberta per tastar i deixar-se portar», remata Cánovas. .
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Final de la Copa del Rei Les 8 hores que van portar el futbol espanyol al caire de l’abisme: «El Madrid no ens pot demanar que canviem els àrbitres»
- Entendre-hi més El costat més fosc de la intel·ligència artificial: pornografia personalitzada i sense límits
- Previsió meteorològica Catalunya torna a activar els avisos per pluges intenses per a aquest cap de setmana
- Radiografia lingüística Menys del 30% dels joves catalans tenen el català com a llengua habitual i «d’identificació»