30 ANYS DE L'ARQUEÒLEG MÉS FAMÓS DEL MÓN

A la recerca d'Indiana Jones

El Museu d'Arqueologia proposa als seus visitants un joc: descobrir entre els seus tresors reals les rèpliques cinematogràfiques dels objectes buscats per l'heroi.

Rèpliques dels objectes més personals d’Indiana Jones i cartell de la primera pel·lícula de la saga.

Rèpliques dels objectes més personals d’Indiana Jones i cartell de la primera pel·lícula de la saga. / MUSEU D¿ARQUEOLOGIA

1
Es llegeix en minuts
BLANCA ESPACIO
BARCELONA

Fa 30 anys es va estrenarA la recerca de l'arca perduda. Va ser un èxit absolut que han repetit la resta de pel·lícules de la saga i que ha convertit Indiana Jones en l'arqueòleg més famós del món. Per celebrar l'efemèride, rendir homenatge a l'heroi i atraure els visitants, el Museu d'Arqueologia ha programat per a aquest estiuA la recerca dels tresors perduts, un cicle que combina cine i exposició.

«Això hauria d'estar en un museu». És la frase favorita d'Indiana Jones quan té a les mans objectes històrics d'incalculable valor rescatats de mans dels malvats de torn. Aquest nou cicle porta al museu algunes d'aquestes joies cinematogràfiques i convida els visitants a buscar-les en les diferents sales, camuflades entre els autèntics tresors que formen la col·lecció permanent del centre. Són rèpliques exactes de l'arca de l'aliança que cobejaven els nazis en el primer film de la saga. De la poderosa pedra Sankara que el professor Jones, la cantant Willie Scott i el petit Tap busquen aIndiana Jones i el temple maleït. El Sant Grial que centra les aventures d'Indiana Jones i l'última croada. La calavera de cristall que dóna títol a l'últim film de la sèrie.

Notícies relacionades

UNA INVITACIÓ A JUGAR / Amb aquest homenatge, el Museu d'Arqueologia proposa als visitants participar en el joc de descobrir tots aquests objectes de ficció que es troben disseminats per les diferents sales i discernir les pecesfalsesde les reals. El repte és localitzar la creu de Coronado que troba un adolescent Indy a l'inici deL'última croadai que està ubicada just al costat d'una creu visigòtica molt similar. Saber distingir l'urna funerària de l'emperador manxú Nurhachi, l'ídol de la fertilitat de Chachapoyana, el capçal del bastó del déu Ra, tot exposat ambatrezzoi integrat amb la resta d'obres ­originals.

Paral·lelament a aquestes indagacions, el museu ha programat un cicle de cine que presenten els artífexs d'aquesta iniciativa -Rubén Molins, Rubén González i José Gracia, fans de l'univers Indiana Jones- i que obre avui amb la projecció d'A la recerca de l'arca perduda. Un inici lògic al qual seguiran la resta de pel·lícules de la saga.