la recepta

Pastís al revés de peres Salmos 2009

Pastís al revés de peres Salmos 2009_MEDIA_1

Pastís al revés de peres Salmos 2009_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

Ingredients

Tres peres de Puigcerdà, 150 grams de farina, 150 g de sucre, 150 g de mantega, tres ous, un sobre de llevat, un sobre de sucre a la vainilla, una nou de mantega, 150 g de sucre per al caramel.

Preparació  

En un bol treballeu-hi el sucre amb els ous. Una vegada hem aconseguit blanquejar la barreja afegiu-hi la farina, seguiu treballant la massa i afegiu-hi la mantega fosa que prèviament haurem escalfat a foc baix. Per acabar de preparar la massa, incorporeu-hi el llevat, el sobre de sucre i remeneu-ho tot. Peleu les peres i talleu-les a làmines no gaire fines. Preescalfeu el forn a 180º. Per preparar el caramel, foneu el sucre en una cassola. Quan adquireix el color caramel, retireu la cassola del foc, anant en compte de no escalfar-lo massa, perquè el caramel no es faci amargant. Aboqueu-lo immediatament abans que se solidifiqui al motllo prèviament untat amb una mica de mantega. Repartiu les làmines de peres en cercles i cobriu-les amb la massa. Porteu-ho al forn durant 35 a 40 minuts. S'aconsella servir-lo tebi.

Notícies relacionades

El vi

Bodegas Torres. Aquest negre de la D.O Priorat és el resultat d'un cupatge de les varietats, garnatxa, syrah