NOU EPISODI AL CULEBRÓ D'UNA INSTAL·LACIÓ maleïda

Trias aposta per portar la nova gossera municipal a Montcada

La Zona Franca ha estat descartada per la proximitat d'indústries químiques

CiU planteja aixecar el futur equipament al costat del cementiri de Collserola

Instal·lacions de l’actual i insuficient centre d’animals de companyia de Barcelona, a la carretera de l’Arrabassada, el novembre de l’any passat.

Instal·lacions de l’actual i insuficient centre d’animals de companyia de Barcelona, a la carretera de l’Arrabassada, el novembre de l’any passat. / ARXIU / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ
BARCELONA

La lògica és aclaparadora. La millor manera de no fer enfadar cap barceloní -ja sigui membre del govern, de l'oposició, de la plataforma veïnal ics o de la premsa- a l'hora d'escollir la ubicació de la tan poc llaminera com necessària futura gossera és col·locar-la fora del terme municipal de Barcelona. Així pretén fer-ho l'alcalde Xavier Trias, que ha proposat, en boca del regidor de Presidència, Jordi Martí, uns terrenys a Montcada i Reixach (Vallès Occidental), al costat del cementiri de Collserola, per aixecar el tantes vegades postergat nou centre d'animals de companyia de la ciutat, que ha de substituir la decimonònica gossera actual, com la descriu el mateix regidor de Presidència.

Després de la cadena de despropòsits que ha seguit la recerca de terrenys, la intenció del nou equip municipal és trobar una solució «definitiva i de consens», amb l'objectiu (optimista) que el 2015 la nova gossera sigui una realitat. Per arribar a aquest desitjat consens com més aviat millor, els convergents han anunciat la seva intenció d'ubicar el centre al Vallès als diferents grups municipals i a l'alcaldessa de Montcada, que alguna cosa haurà de dir sobre l'assumpte.

REQUISITS COMPLERTS / El regidor de Presidència ha descartat la idea d'aixecar l'equipament a la Zona Franca -última ubicació d'aquest culebró que s'havia posat sobre la taula, després de descartar els terrenys a Montjuïc- per la proximitat d'indústries químiques. Martí considera, a més a més, que la nova ubicació plantejada compleix amb els dos principals requisits: una bona comunicació -perquè els voluntaris puguin accedir amb facilitat a garantir la qualitat de vida dels animals- i que no hi hagi veïns en un perímetre gaire pròxim que puguin patir les conseqüències d'un equipament tan sorollós.

PROPIETAT DE BARCELONA / Tot i estar ubicats dins del municipi de Mont-cada i Reixach, els terrenys són -o seran- propietat de l'Ajuntament de Barcelona. Una part ja és de titularitat barcelonina i l'altra, si tot va com està previst, ho serà en breu (estan en litigi).

Notícies relacionades

La idea del nou equip de govern és, a més a més, desenvolupar un projecte «assumible econòmicament» i «d'acord amb els temps que corren», segons assegura el regidor, fent una crítica evident al milionari projecte dissenyat per Imma Mayol (ICV) per a aquest equipament, òbviament descartat.

Les entitats animalistes fa anys que reclamen la necessitat urgent de construir un centre d'acollida d'animals en condicions, ja que l'actual recinte, a la carretera de l'Arrabassada, a més d'antiquat, no cobreix el volum d'animals abandonats a la ciutat.