CONFLICTE A SANTS

Xavier Trias sobre Can Vies: "Quan la policia actua, és per alguna cosa"

L'alcalde de Barcelona allarga la mà als "no violents" per buscar una solució a la finca 'okupada'

Xavier Trias sobre Can Vies: "Quan la policia actua, és per alguna cosa"

CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha xifrat en 53.000 euros en una primera valoració els danys causats pels disturbis dimarts a la nit en diversos barris de Barcelona, en les protestes pel desallotjament del centre de Can Vies, a Sants. Segons fonts municipals, en els incidents de dimarts es van cremar 53 contenidors, mentre que 220 van ser bolcats o danyats.

Als desperfectes produïts aquest dimarts, s'hi sumen els ocasionats dilluns durant els primers incidents després del desallotjament, i que van acabar amb 25 contenidors cremats, i els danys es van xifrar en uns 25.400 euros en una primera valoració.

Condemna de Xavier Trias

Notícies relacionades

Després d'una primera jornada en què ajuntament va optar per un sorprenent "sense comentaris", l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va trencar ahir el silenci per defensar l'actuació dels Mossos a la seu del setmanari 'La Directa'. "Quan les forces de seguretat actuen, és per alguna cosa", va sostenir Xavier Trias, que va condemnar els incidents violents. L'alcalde va allargar la mà "als grups que no són violents per buscar solucions a l'activitat de Can Vies".

Sobre el que havia passat al carrer del Riego, el redactor de 'La Directa' Jesús Rodríguez va narrar com els policies van intentar entrar a la redacció. "Van estirar la persiana i un agent va colpejar el vidre amb la porra, i va ferir una persona". Hi havia el diputat de la CUP David Fernàndez, que, segons Rodríguez, va sentir com els mossos es deien els uns als altres: "A aquest, no". I així va ser. Els altercats es van saldar amb dos detinguts. Un va sortir ahir en llibertat amb càrrecs i l'altre passarà avui a disposició judicial.

Temes:

Can Vies