fires. GASTRONOMIA AL CARRER
De la Rambla al paladar
'Tast a la Rambla' omple des d'avui de sabor el tram final del passeig més concorregut de Barcelona. 42 restaurants i bars comptaran amb estand de degustacions.

Muntatge dels estands de la fira, ahir, a la Rambla. /
Les fires gastronòmiques, que fan furor a Barcelona, afegeixen avui a la seva creixent llista una cita amb majúscules al carrer més transitat de la ciutat. La Rambla es converteix fins diumenge en plataforma de sabors amb el desembarcament de les cassoles de 42 bars i restaurants disposats a fer tastar les seves creacions a preus populars. L'objectiu dels organitzadors, l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i el Grup GSR, és que la cita tingui caràcter anual i torni a atraure milers de barcelonins que no solen freqüentar la zona pel seu gran pes turístic.
El muntatge, batejat com a Tast a la Rambla, ocupa el tram final del carrer, fins a arribar a Colom. Combina espais temàtics amb estands dedicats a la cuina tradicional, a la d'autor, les tapes i platillos i les pastisseries. A un costat, una àmplia zona de degustació, i al mig, zona de patrocinadors i begudes. A més a més de disfrutar menjant, la iniciativa inclou activitats i tallers al Centre d'Arts Santa Mònica.
Els que vagin a tastar les receptes dels xefs locals (algun amb estrelles Michelin) podran optar per comprar tapes soltes (4,5 euros el tiquet) o en pack de quatre (16 euros), entre altres productes. El vessant pedagògic se servirà amb ponències especialitzades a càrrec de xefs com Nandu Jubany, Paco Pérez, Xavier Franco, Carles Gaig i altres, de pastissers, enòlegs i altres professionals que parlaran en sessions d'uns 25 minuts de productes específics de la cuina o de begudes. L'assistència és gratuïta però amb aforament limitat a 156 persones per taller (la Rambla, 7).
VARIETAT / Els establiments participants en la fira són: Espai Kru, Fonda España, Dos Palillos, Nectari, Cata 1.81, Neichel, Neri, Saüc, Taverna del Clínic, The Mirror, Tickets i Via Veneto (zona d'autor); Suquet de l'Almirall, Amaya, Suculent, Bodega Sepúlveda, Petit Comitè, Café Emma, La Cuina del DO, Casa Guinart, Gaig, Casa Paloma, Freixa Tradició i El Cercle (tradicional); El Filete Ruso, Cañete, L'Eggs, Ca la Nuri, Llamber, By13, Mont Bar, Bohèmic, Tapas 24, Bodega 1900, Xarcuteria Casa Pepe i Bar del Pla (tapes i platets), i Oriol Balaguer, Escribà, Épicerie, Canal, Bubó i Baixas (en l'apartat de pastisseria). Per anar activant les glàndules salivals, una mostra del festival de sabors previst: macarró farcit d'ànec de l'Empordà amb poma i oli d'alfàbrega (Via Veneto), McFoie-burguer (Tapas 24), caneló tradicional amb beixamel de tòfona (Gaig)...
Com a guinda, 15 locals de la zona se sumen a la programació amb un concurs de tapes (de venda aquells dies a 3,5 euros) que comptarà amb un jurat professional. En el duel de forquilles hi participaran des de Casa Leopoldo fins al bar Pinotxo.
Notícies relacionadesI la trobada estén els seus llaços fins a la Boqueria, on cada parada destacarà el seu millor producte, i gairebé fins al mar, ja que la regata Barcelona World Race tindrà carpa i benvinguda en directe als participants de la prova, que es va iniciar a Nova York.
Dijous, de 12.00 a 22.00 hores. Divendres i dissabte, d’11.00 a 22.00. Diumenge, d’11.00 a 20.00. Més info a www.tastalarambla.cat
- Successos Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Famosos Pep Guardiola i Cristina Serra caçats a Barcelona amb un element compartit revelador: ¿reconciliació a la vista?
- SALUT Un bacteri, possible causa de l’augment del càncer colorectal
- Fira de les núvies Les núvies artesanals de Yolancris enlluernen a la Barcelona Bridal