jornades . BCN ETHICAL FASHION FEST

Moda amb consciència

L'edifici històric de la UB acull la segona edició d'aquest festival dedicat a la 'slow fashion', moda feta amb criteris ètics, ecològics i sostenibles.

’Pop up stores’ de l’any passat.

’Pop up stores’ de l’any passat. / ALBERT ARMENGOL

1
Es llegeix en minuts
BLANCA ESPACIO
BARCELONA

El BCN Ethical Fashion Fest és un esdeveniment dedicat a la moda. Però no a qualsevol moda, només a la que està feta amb criteris ètics i sostenibles. Amb teixits que s'obtenen respectant el medi ambient i per treballadors amb unes condicions laborables dignes. O sigui, a la moda amb consciència, també anomenada slow fashion. El festival celebra la segona edició amb més de 45 participants -entre dissenyadors independents, marques locals i botigues de roba ecològica-, un circuit de pop up stores (boutiques efímeres), desfilades, col·loquis i un país convidat: Argentina.

L'any passat, el centre Arts Santa Mònica en va acollir la primera edició i va ser tot un èxit. Tant, que el lloc es va quedar petit per als 3.000 visitants que van assistir a les activitats programades. Per aquesta raó, els organitzadors -l'associació Moda Sostenible Barcelona- han optat per portar la cita a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, que es convertirà durant el cap de setmana en un aparador de les tendències més innovadores fetes amb materials com el cotó orgànic, les fibres de cànem, el cuir reciclat i el plàstic recollit als oceans i convertit en denim.

Notícies relacionades

L'APOSTA / L'objectiu del festival és acostar als amants del disseny propostes que uneixin innovació i ecologia. O sigui, dir alt i clar que és possible vestir de forma sostenible sense renunciar a la moda. Una aposta que està a l'ADN de l'associació Moda Sostenible Barcelona, que es va posar en marxa el 2013 com a reacció al tràgic ensorrament d'un edifici tèxtil a Bangla Desh.

El programa del BEFF combina la possibilitat de veure, emprovar-se i comprar roba a les pop up stores, contemplar les desfilades (avui, 17.20 i 19.00 hores) i assistir als col·loquis (demà) sobre medi ambient, temes socials, estilisme i estil de vida. Entre els participants hi ha la dissenyadora Virginia Rondeel, un referent de l'upcycling (transformar residus en objectes de valor); Organic Cotton Colours, proveïdor de cotó orgànic apte per a persones amb sensibilitat química múltiple, i botigues multimarca sostenibles com Biobuu i MTS.

Temes:

Moda