La incerta estrena de 'Colau desencadenada'

Res indica que BC aconsegueixi ara pactes estables per governar amb més força

El 2016 es definirà el model de Barcelona com a ciutat de vacances que vol l'alcaldessa

Ada Colau, al balcó de l’Ajuntament de Barcelona, durant les passades festes de les Mercè.

Ada Colau, al balcó de l’Ajuntament de Barcelona, durant les passades festes de les Mercè. / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts
RAMÓN VENDRELL / BARCELONA

Fins ara Ada Colau ha governat la ciutat embridada, i és molt possible que ho hagi de continuar fent per temps indefinit. No ha canviat res després de les fites de les autonòmiques i les generals: el procés és encara el tòtem al voltant del qual dansa embogida la política espanyola i no diguem la catalana, de manera que si abans dels dos comicis ERC (independentista) i PSC (unionista i contrari a la consulta sobiranista) van descartar pactes estables amb Barcelona en Comú (partidària del referèndum) perquè podien distorsionar la postura del partit respecte de l’ídol (o anticrist) no hi ha motiu per pensar que ara els hagin de segellar.

    Amb aquesta situació l’estrena de Colau desencadenada és incert i més aviat sembla que de moment a l’alcaldessa no li quedarà més remei que continuar arrencant acords a republicans i socialistes fins i tot per les menudeses. És el que té governar amb només 11 regidors de 41

La indústria del turisme

El 2016 serà divertit a Barcelona, almenys per als fans de les muntanyes russes. Encara que la participació veïnal en els assumptes de calat té un indesitjat efecte ralentitzador, tard o d’hora s’espera el final del veto temporal de tota mena de nous allotjaments turístics a tota la ciutat i el pla municipal sorgit de l’anàlisi del sector. La incògnita és fins on plantejarà Colau posar fre a uns negocis sens dubte desbocats però a la vegada nucli de la principal indústria de la ciutat, que no és cap altra que la turística. Per si serveix de pista, a més de decretar la moratòria de llicències d’allotjament, ha imposat les primeres sancions municipals a plataformes a internet que anuncien pisos vacacionals sense llicència. 

    Així mateix aquest any han de caure la modificació de la normativa de terrasses (¿dirà res sobre l’absurda multiplicació de contaminants estufes?), l’auditoria dels creuers i els consegüents moviments, i les resolucions sobre les reformes paralitzades de la Rambla i el Paral·lel, tentacles del kraken turístic. Tot això definirà el model de Barcelona com a ciutat de vacances de Colau.

    Un looping de l’any serà la presentació dels informes encarregats per BC sobre la connexió del tramvia per la Diagonal, amb la intenció indissimulada de portar-la a terme. S’acosta baralla amb Xavier Trias.

¿Què passa amb Can Vies?

Notícies relacionades

I una decisió impostergable és la que afecta Can Vies. Serà molt simbòlic per als antisistema i un assumpte molt delicat per a BC, però no és qüestió que la reforma del costat mar de la caixa de Sants estigui en suspens per una finca.

    Pel que fa a la resta, aviat podrem anar a l’aeroport en un nou tram de la L-9 per 4,5 euros, haurien de començar d’una vegada per totes les obres a l’espatllat eix de Pere IV i, més avançat el curs, s’acabarà el termini de fer els ulls grossos amb els ciclistes per circular per les voreres de menys de cinc metres d’ample, pràcticament totes les de la ciutat, incloent-hi l’Eixample.