Ciutat Vella perd 107 habitants cada mes

El districte amb més pressió turística ha vist caure la seva població en 13.000 persones en els últims 10 anys

Els italians segueixen liderant la llista de forans, seguits pels pakistanesos i els xinesos

Terrats d’edificis de Ciutat Vella vistos des de la coberta de Santa Maria del Mar restaurada recentment.

Terrats d’edificis de Ciutat Vella vistos des de la coberta de Santa Maria del Mar restaurada recentment. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan a les manifestacions contra l'especulació immobiliària, primer, i contra la turística, després, els habitants de Ciutat Vella mostraven, mostren, pancartes amb el lema "Veïns, espècie en perill d'extinció", no els falta raó. Segons l'últim informe estadístic, Ciutat Vella tenia l'1 de gener del 2016 100.451 habitants, 13.000 menys que fa una dècada. És a dir, el districte amb més pressió turística de la ciutat perd 1.300 veïns a l'any; 107 persones menys cada mes.

Sense sortir del districte de Ciutat Vella, el "Vivim aquí" que recorden sempre les famílies de l'escola Àngel Baixeras -que va saltar a la fama amb la novel·lesca fuga de dos dels seus alumnes de parvulari-, tampoc és un capritx. El Gòtic és el barri amb menys nens de la ciutat -només un 8,4% dels veïns del barri són menors de 14 anys, quan la mitjana de la ciutat és del 12%-. I no és un cas anecdòtic dins del districte. La població infantil a la Barceloneta i el Casc Antic també està per sota del 10%. 

Però... la xifra global d'habitants de la ciutat es manté. ¿On són els nens? El barri on n'hi ha més és, un any mésDiagonal Mar (gairebé un 20%).

Pel que fa als més grans de 65 anys, Montbau es manté com el barri amb un percentatge més alt a la ciutat (31,2%), i el Raval és el barri on n'hi ha menys (12,3%). 

ITALIANS CONSOLIDATS

Notícies relacionades

A més de les xifres generals, l'Ajuntament de Barcelona ha fet públic també aquest dissabte un informe específic sobre la població estrangera. 267.790 persones, un 16,6% dels barcelonins, un 2,1% més que l'any passat.  

Els italians segueixen liderant les estadístiques de forans (26.993 l'1 de gener), seguits pels pakistanesos (19.192) i els xinesos (18.448). En el capítol de secrets a crits, el Raval és el barri de la ciutat amb més població nascuda fora d'Espanya: un 57% dels seus veïns (la mitjana barcelonina és del 22,5%). On hi ha menys població estrangera és, tampoc sorprèn la dada, als districtes de Sarrià-Sant Gervasi les Corts, empatats a l'últim lloc amb un 16%.