DEL 22 AL 25 DE SETEMBRE

Imprescindibles del programa de la Mercè 2017

zentauroepp35677990 imprescindibles merce170920213736

zentauroepp35677990 imprescindibles merce170920213736
EMOCIÓEl piromusical d’aquesta Mercè s’obrirà amb ’Imagine’, en record de les víctimes de l’atemptat de les Rambles.

/

4
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

La Mercè 2017 és un gran festival dins del món dels festivals urbans. Sis districtes entregats a la festa de Barcelona, 300 sessions programades, més d’un centenar d’espectacles de carrer amb 500 artistes, Reykjavík de ciutat convidada, i propostes per a tots els públics donen vida a un programa multicultural del 22 al 25 de setembre. Serà el regne de la rumba, el teatre, el circ, els xous tecnològics, i «sobretot de la dansa, de clàssica a moderna, inclosos balls com el claqué i el swing», assegura Marta Almirall, directora artística de la Mercè.

1- Pregó de Marina Garcés

Marina Garcés (Barcelona, 1973), una filòsofa per a temps convulsos, és l’autora del pregó inaugural, programat per avui a la tarda a les 18.30 hores.

2- Focs artificials

Els focs artificials de la Mercè 2017 compten amb dos escenaris i dos moments especials. El més emotiu té la seva cita a les fonts de Montjuïc dilluns 25, a les 22.00 hores. A l’inici de la pirotècnia, el públic encendrà les bengales en memòria de les víctimes dels atemptats del 17-A quan soni Imagine, l’himne pacifista de John Lennon. Una altra cita singular serà quan dissabte, a les deu de la nit, Sigga Sofia, coreògrafa islandesa, presenti el seu espectacle de llum i pirotècnia al litoral barceloní.

3- Corea al parc de la Ciutadella

Exhibició d’espectacles de carrer de Corea. Al passeig de Lluís Companys es veurà el potencial de les companyies I. O. F. Crew amb les seves màscares i danses; Croquiky Brothers, grafiters que componen un xou mentre pinten; Noni, grup que enlluerna amb la seva percussió, i Tago, amb els seus tambors tradicionals. Des del dia 22 fins al dia 24.

4- Nits de claqué

El claqué més enllà de Fred Astaire sorprèn també amb propostes com Big drums, de la formació catalana Camut Band, l’espectacle Slap de Martin’s Tap Dance i la curiosa mostra de Spring, amb coreografia de Sharon Lavi i música de Vivaldi. Així, part de Ciutat Vella s’omplirà de parelles ballant tap dance, el claqué que ha anat evolucionant amb ritmes com el jazz i el hip hop. Des de divendres 22 fins a dilluns 25. Diferents horaris.

5- Cine islandès al CCCB 

Amb motiu de l’elecció de Reykjavík com a ciutat convidada, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) programa quatre pel·lícules islandeses els dies 23 i 24 de setembre a la nit. La sala de projeccions està al costat de l’exposició Björk Digital, que és un viatge emocional i personal per la música i l’univers creatiu de l’extravagant diva islandesa. Els llargmetratges que s’han seleccionat són 'Backyard', un documental d’Árni Sveinsson; 'Of Horses and Men', de Benedikt Erlingsson, film que en el festival de Sant Sebastià del 2013 va guanyar el premi al millor director novell; 'Bokeh', de Geoffrey Orthwein i Andrew Sullivan, i 'Ransacked', pel·lícula on Pétur Einarsson relata el col·lapse financer que va patir Islàndia l’any  2008. Sessions a partir de les 19.00 hores.

6- Projeccions a la cascada

La companyia de percussió Brincadeira brilla davant les imatges projectades sobre la gran cascada de la Ciutadella que, per efectes digitals, es converteix en un volcà. És una creació de l’artista visual Ingvar Björn. La banda sonora que l’acompanya és de Sigtryggur Baldursson, un percussionista que va ser membre del grup islandès The Sugarcubes. La interpreta un dels grups de percussió més coneguts de la ciutat que va néixer en aquest parc. Cada dia, de 22.00 a 1.30 hores.

7- A ballar amb rumba

'La rumba, 25 anys després' s'apodera del Moll de la Fusta a les nits. Són concerts en homenatge a Peret, Los Manolos i Los Amaya, que van fer ballar tot l'estadi durant la clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona. Al reformat port hi actuaran Chico y Los sobrinos (22.00 h), Ay, Ay, Ay (23.45) i, per als més nostàlgics, Los Manolos (01.30). Diumenge, 24, a les 23.30 hores, l'avinguda de la Catedral acull el concert de Petitet, una icona de la rumba del carrer de la Cera, abans de la seva cita amb el Liceu. Aquest mateix diumenge, a la 1 de la matinada, la platja del Bogatell es convertirà en una gran pista de ball amb els ritmes de Manel Joseph, Rumba 3, Los Amaya, Peret Reyes, Sabor de Gràcia, Gertrudis, Joan Garriga, Yumitus i Johnny Tarradellas.

8- Malabaristes a Montjuïc

Montjuïc és la fortalesa de 'Feres i esferes', el cabaret circense que dirigeix i presenta el malabarista Jordi Querol, conegut com a Kerol. Ell sempre deixa tothom amb la boca oberta pels sons impossibles que aconsegueix. Hi actuen artistes internacionals, com el rus Vladislav KostutxenkoLotta & Stina (Finlàndia), Maxiem Pyhtoud (Suïssa), Tatiana Konoballs i Frank Wolf (tots dos d’Alemanya), Lila Chupa-Hoops i Morgan Cosquer, de França. Del 23 al 25. Diversos horaris.

9- Correfoc de la Mercè

Notícies relacionades

A les 20.30 hores, des de la plaça d’Antoni Maura fins a la d’Antonio López. Una oportunitat per contemplar la Víbria, la Mulassa i més bestiari barceloní escopint foc la nit del correfoc. Aquest any la festa comença amb els tambors dels Tabalers del Pollo del Prat, guanyadors del concurs de percussió. Dissabte, dia 23 de setembre.

10- Concurs de monòlegs

El Terrat, productora d’Andreu Buenafuente, que va protagonitzar el pregó de la Mercè del 2015, munta un concurs per escollir els millors monologuistes dels barris de Barcelona. El tema és únic: tot ha de versar sobre Barcelona. Dies 23, 24 i 25. A les 19.00 hores.

Temes:

La Mercè