CONFLICTE
La resistència dels treballadors ajorna el precintament de l'Up & Down
El districte de les Corts recorda que l'ordre de tancar el local durant sis mesos segueix vigent
zentauroepp41377131 barcelona 20 12 2017 sociedad protesta de los trabajadores d171220105925
L'Ajuntament de Barcelona no ha pogut precintar avui la discoteca Up & Down davant la presència d'un centenar de persones concentrades a la porta del local del carrer de Gregorio Marañón. El districte de les Corts tenia previst executar a les onze del matí el precintament durant sis mesos per ordre judicial, però ha desistit per evitar l'ús de la força.
L'ordre de precintament del jutge segueix vigent, han recordat fonts municipals. Una vegada el districte ha aixecat acta i hagi comunicat al jutge que la resistència no ha permès el tancament, aquest pot fixar una altra data, i establir mesures perquè sigui efectiu. Fonts municipals apunten que, si malgrat l'ordre de tancament la discoteca reobre, si s'hi registrés algun incident les conseqüències per als seus gestors podrien ser "més greus".
La patronal Fecasarm (Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals) s'ha felicitat perquè s'hagi pogut "frenar" el precintament gràcies a la concentració "d'unes 100 persones (entre treballadors, famílies i amics de treballadors, així com també clients) per oposar-se pacíficament i legalment al precintament". L'associació destaca que el tancament deixaria sense feina més de 60 treballadors durant sis mesos i posaria en perill la continuïtat del local, que manté el nom de la històrica sala de festes del carrer de Numància.
"És la primera vegada que els treballadors d'un local d'oci nocturn són tractats igual que els treballadors de qualsevol altre sector econòmic quan estan a punt de perdre la feina", sosté l'entitat.
El precintament del local es va acordar el 15 de desembre, després d'una ordre judicial. "S'han derivat tres expedients per la detecció d'estupefaents al local. Els Mossos l'han aplicat per via administrativa -van descriure dimarts fonts municipals-, en lloc de fer-ho per la judicial, per això hi ha d'intervenir l'ajuntament. L'empresa ha recorregut davant el districte de les Corts totes les resolucions i en l'última ocasió s'estableix una mesura cautelaríssima, amb un marge d'un parell de setmanes per respondre. Al denegar-se la cautelaríssima, la norma és clara: el local ha de tancar". Fonts pròximes a la investigació incideixen que al local i els voltants hi ha hagut "baralles i fins i tot alguna ganivetada".
Per part de Fecasarm es critica que el tancament es produeixi encara sense sentència ferma i que es produeixi després d'una inspecció "en el marc de la qual es van trobar set persones (d'un aforament de 1.400) que portaven petites dosis de substàncies prohibides, per a consum propi, amagades dins de la seva roba i en parts íntimes", fet que impedia que els responsables de seguretat del local les poguessin detectar.
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Vivas reclama al PP que negociï amb l’Executiu
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"