Tres dècades de trajectòria

Jordi Pujol reapareix en un homenatge a Xavier Trias

L'exalcalde posa fi a una trajectòria de 30 anys de vinculació a la política catalana

Anuncia que tancarà la candidatura de Forn a les eleccions municipals de maig

zentauroepp47636056 trias pujol190405100434

zentauroepp47636056 trias pujol190405100434 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcalde de Barcelona i exconseller de Salut i Presidència de la Generalitat i antic cap de files de CiU al Congrés Xavier Trias va rebre aquest dijous un homenatge a la seva trajectòria en un acte al Museu Marítim, al qual h van assistir unes 500 persones i que suposa l’anunci definitiu de la seva retirada de la primera línia de la política. En l’acte va destacar la presència de l’expresident català Jordi Pujol, que fa anys que està en un segon pla després d’haver admès haver ocultat diners opacs a l’estranger durant dècades.

Pujol, mentor polític de Trias, va ser una de les personalitats de diferents àmbits que van acudir a l’homenatge, i va seure a la taula presidencial juntament amb l’homenatjat, el també expresident Artur Mas, les seves respectives dones i la de Joaquim Forn, Laura Masvidal. També hi van acudir el president de la Generalitat, Quim Torra; l’exalcalde Joan Clos; l’exministre de Sanitat Julián García Vargas, i una llarga llista de dirigents de l’extinta Convergència Democràtica de Catalunya, de perfil autonomista i també dels que han evolucionat cap a l’independentisme: els exconsellers Jordi Vilajoana i Jordi Jané, i diversos exdiputats al Parlament i al Congrés, com Ramon Camp, Josep MaldonadoMercè Pigem, Carles Campuzano i Jordi Xuclà –aquests dos últims tot just apartats de la candidatura del món exconvergent a les pròximes eleccions legislatives–, i responsables de l’actual Govern i integrants del PDECat, com Laura Borràs, Damià Calvet, Elsa Artadi i Neus Munté.

Agraïment a l’expresident

Trias va tenir paraules d’agraïment per a Pujol: “M’ha canviat la vida. Em va ensenyar a estimar el país. Em va ensenyar el que és estar treballant tot el dia i ajudar la gent. Li estic infinitament agraït”, informa BTV.

Notícies relacionades

L’exalcalde també va tenir un record per al que va ser la seva mà dreta al capdavant del consistori, Joaquim Forn, i va qualificar la seva situació de presó preventiva de “vergonya”. “Gràcies per tot el que ha fet per mi”, va dir del que va ser el seu primer tinent d’alcalde, que actualment està sent jutjat pel Tribunal Suprem.

Trias va anunciar que tancarà la candidatura de Junts per Catalunya a les municipals que encapçalarà Forn, la qual cosa converteix en simbòlica tant l’última plaça, fet habitual, com la primera, perquè es dona per fet que l’exconseller d’Interior no podrà assumir la seva plaça de regidor per qüestions legals.