AL COSTAT DE LA PLAÇA DE SANT JAUME

Madame Colau, el nou grafiti pop de TvBoy

«Amb el seu nou aliat francès 'resisteix' al comandament de la ciutat de Barcelona», resa el lema del retrat com la Llibertat de França de l'alcaldessa

whatsapp-video-2019-06-19-at-083702 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja va ser Wonder Ada i Santa Ada (patrona dels desnonats). Ara Ada Colau és la Llibertat francesa segons el grafiter TvBoy, que l’ha plantat a la plaça de Sant Miquel, al costat de la de Sant Jaume, on es troba l’Ajuntament de Barcelona, el mateix on dissabte passat va ser reelegida com a alcaldessa (amb el recolzament del PSC i els regidors de Manuel Valls). “Madame Colau, amb el seu nou aliat francès, ‘resisteix’ al comandament de la ciutat de Barcelona”, ha anunciat l’artista italià en el seu compte de Twitter. 

El nou dibuix de l’alcaldessa va aparèixer dimarts a la nit en una porta metàl·lica de l’esmentada plaça. Com la figura clàssica de la Llibertat, Ada sosté amb l’esquerra la bandera tricolor francesa, que porta per lema Vive la Resistance. No obstant, en lloc de la gorra frígia clàssica, la versió de Colau porta una boina [vermella], clixé de la resistència francesa durant la segona guerra mundial. Gorra vermella, samarreta blanca i faldilla blava, per descomptat. I sota del braç dret, dues barres de pa. I a la sivella del cinturó, la firma del grafiter.

Una justícia poc cega

whatsapp-video-2019-06-19-at-083702-1 / periodico

Notícies relacionades

Aquesta mateixa nit, en un altre punt de la ciutat (Còrsega amb Santa Tecla), TvBoy ha deixat un altre dels seus grafitis. En aquesta ocasió, es tracta d’una crítica al sistema judicial, ja que en el seu dibuix representa la Justícia, però en lloc de cega, el mocador només li tapa un dels ulls, ja que amb una mà s’està aixecant la bena. Amb l’altra mà sosté una balança molt desequilibrada ja que en un dels costats pesen més el crucifix, la corona i diversos sobres. 

TvBoy és un artista d’origen italià. Va viure a Milà, on es va llicenciar en disseny multimèdia i gràfic a la universitat politècnica. L’amor el va portar a Barcelona quan tenia 25 anys, on fa 12 anys que hi és. Va treballar en una editorial com a dissenyador de revistes d’esports i es va decantar al final per l’art urbà. “És un art democràtic i jo he escollit el carrer com una galeria”, ha dit.