Barcelona Global
Adina Levin: «Barcelona té les eines i la perseverança per seguir endavant»
La Senior Specialist a Aurora Medicine, nascuda a Chicago, explica la seva experiència a Barcelona
EL PERIÓDICO realitza, en col·laboració amb Barcelona Global, una sèrie d’entrevistes a professionals internacionals que han escollit viure i treballar a BCN. Es tracta de persones que per la seva experiència i formació ofereixen una altra visió de la ciutat
zentauroepp54063260 adina levin200710092103
Adina Levin és una nord-americana de 30 anys, nascuda a Chicago. Ha passat un terç de la seva vida vivint a Manhattan, Nova York, per estudiar a la Universitat de Colúmbia. És una professional polivalent amb molts interessos: redactora, traductora, actriu de veu en ‘off’ ‘freelance’ i Senior Specialist a Aurora Medicine –d’origen canadenc i un dels principals distribuïdors de cànnabis medicinal a Europa–, on es dedica al desenvolupament empresarial i a la comunicació.
- ¿Per què vas triar Barcelona?
- Barcelona em va escollir a mi l’any 2006. Després d’haver passat un estiu fantàstic amb una família d’Argentona, vaig decidir estudiar català a la universitat. Des d’aleshores, cada vegada que visitava Barcelona veia la seva constant complexitat i evolució. Els catalans rebien la meva curiositat per la cultura i la llengua amb agraïment i generositat i això es va convertir en un sentiment de pertinença. Al final vaig prendre la decisió de quedar-m’hi a viure i ser una barcelonina més.
- ¿Quins aspectes de la ciutat destacaries com a positius?
- Quan vaig decidir canviar la Gran Poma per la capital catalana, vaig rebre molts comentaris com «¡oh, m’encanta Barcelona!». Òbviament, la seva ubicació entre mar i muntanya i el seu clima són ideals. Barcelona té una cara activa i densa i una altra de més agradable i tranquil·la. La majoria dels barcelonins saben viure en aquest equilibri. A mi m’encanta passejar envoltada de gent... ¡Fins i tot ara que s’ha de portar mascareta!
- ¿Quins aspectes de la ciutat milloraries? ¿Com?
- Barcelona atreu molta gent de tot el món. Però la majoria veu la ciutat com un lloc on passar les vacances, fer l’Erasmus o per treballar-hi un parell d’anys. No s’hi queden. No consideren Barcelona com una inversió de vida, ni per raons de feina ni a llarg termini. Crec que hem de millorar la imatge de la ciutat i plantejar-nos què fer perquè sigui més desitjable perquè el talent internacional es quedi.
- ¿Quins creus que són els punts forts de la ciutat per superar la crisi generada per la Covid-19?
- En els últims cent anys, Barcelona ha passat per moltes èpoques difícils –la guerra civil, la postguerra, la crisi del 2008, l’atac terrorista al 2017...– i al final ho ha superat. Crec que ens hem de donar suport mútuament i ajudar els que han patit més en aquesta crisi. Confio en la ciutat perquè té les eines i la perseverança per (tornar a) seguir endavant.
- ¿A quins reptes creus que s’enfronta la ciutat quan remeti l’emergència sanitària?
- La indústria i el turisme representen un terç del PIB de la nostra regió (segons les xifres de la Generalitat) i serà impossible recuperar tot el que s’ha perdut en aquests mesos. Hem de ser molt prudents i innovadors per trobar noves fórmules compatibles amb la reobertura d’aquests sectors. El repte estarà en adaptar-nos i alhora preparar-nos bé per a futures ocasions.
- ¿Què esperes de la Barcelona dels pròxims anys?
- Intento no tenir gaires expectatives perquè hi ha molts factors externs que no es poden controlar. ¿Qui hauria dit fa un any que estaríem en l’epicentre d’una pandèmia? Espero que Barcelona no deixi mai de ser bonica i encantadora, i desitjo que els meus amics vulguin continuar vivint aquí i que hi hagi més oportunitats laborals, perquè moltes més generacions puguin començar una família aquí, i ‘live happily ever after’.
- ¿Quina sents que és la teva ciutat? ¿Què és el que més trobes a faltar?
Notícies relacionades- No vaig triar ser de Chicago i, tot i que Nova York em va obrir moltes portes, és a Barcelona que em sento com a casa. Molts dels meus familiars i amics americans estan encantats de visitar-me post-Covid, si és que encara no ho han fet, excepte el meu avi, que té 92 anys i fa poc va renunciar a viatjar. El que més trobo a faltar són les seves abraçades i la seva olor.
EL PERIÓDICO realitza, en col·laboració amb Barcelona Global, una sèrie d’entrevistes a professionals internacionals que han escollit viure i treballar a BCN. Es tracta de persones nascudes i formades a l’estranger que per la seva experiència, formació, capacitat emprenedora i creativitat aporten valor afegit a l’economia global i poden oferir-nos una altra visió de la ciutat.
- Educació a Catalunya Professors de català fan una crida a no corregir la selectivitat per mostrar el seu malestar amb el Departament
- Entre Vila-real i l’Hospitalet Cau un clan familiar que es va apropiar de 19 vehicles d’alta gamma d’un servei de subscripció conegut com ‘el netflix dels cotxes’
- Sanció «molt greu» Treball multa Glovo per preguntar en les seves entrevistes de feina per la identitat de gènere dels candidats
- Sinistre mortal L’empresa de l’explosió del port de Barcelona va presentar incompliments ambientals en l’última inspecció
- Alcaraz s’estavella contra una llegenda i Badosa escriu la seva