restricció
L'Arquebisbat de Barcelona desatén el Govern i manté la missa per les víctimes de la Covid-19
Emprendrà accions legals contra la mesura que limita a 10 persones l'assistència a actes religiosos
zentauroepp53055452 grafcat4482 barcelona 07 04 2020 el arzobispo de barcelo200407185501 /
Prop de 150 persones van participar en la missa per les víctimes del coronavirus que va oficiar aquest diumenge l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, on tots els assistents portaven mascareta. La cerimònia s’ha celebrat malgrat que no tenia el permís de la Generalitat. Els assistents a la missa estaven asseguts distanciats entre si, però eren clarament més de les 10 persones que estableix com a màxim una resolució del Procicat del dia 17 d’aquest mes per a les cerimònies religioses.
La cerimònia va ser presidida pel cardenal Omella, que va estar sense mascareta pràcticament durant tota la missa. En la seva homilia, en català i castellà, Omella va demanar «als qui tenen el poder, als polítics, que uneixin forces», perquè, segons el seu parer, «és temps d’allargar la mà i de tenir en compte el bé comú. Fora de l’altar, no obstant, també aquest diumenge, l’arquebisbat va emetre un comunicat en què lamenta la «injusta i discriminatòria» limitació a 10 persones en els actes religiosos i va reiterar que en les seves cerimònies compleixen totes les mesures higièniques per evitar contagis. Per això, va anunciar que en els pròxims dies emprendran accions legals contra «l’arbitrarietat i la indefensió que pateixen el dret a la llibertat religiosa i la llibertat de culte».
No hi va haver sacerdots als hospitals
En l’homilia, Omella també va agrair el treball dels sanitaris durant les setmanes més dures de la pandèmia, així com dels «empresaris, religiosos i religioses, organitzacions caritatives i persones corrents», va enumerar. Va justificar que no hi hagués sacerdots als hospitals pel fet que els equips de protecció individual eren escassos en les primeres setmanes i que no fa falta portar l’hàbit perquè per acompanyar les persones que han mort tots els que comparteixen la fe poden fer-ho.
En el seu comunicat d’aquest diumenge, l’arquebisbat també va assegurar el compliment en la missa de «totes les mesures sanitàries vigents que han sigut considerades suficients per l’Administració pública per a l’obertura ahir i avui de la Sagrada Família als turistes, d’acord amb la insistent invitació de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya per reactivar la vida econòmica».
Es va prendre la temperatura
A més, es va prendre la temperatura a totes les persones assistents a l’eucaristia, que es va poder seguir en directe pel canal de televisió i l’emissora Ràdio Estel (106.6 FM), a més de per Internet a través del lloc web diocesà i del lloc web de la basílica de la Sagrada Família, amb més de 300 visites.
Notícies relacionadesOmella va presidir la cerimònia sense mascareta, que sí que portava a la seva arribada i que es va tornar a posar quan va finalitzar la missa i va travessar el passadís central de la basílica entre els aplaudiments dels assistents i salutacions a distància.
Sis dones joves van participar en la cerimònia, que va comptar també amb el Cor de la Sagrada Família.
- Actuació a BCN "Jo vaig molt a totes amb el més enllà"
- Exposició París era una festa que cap pintor català es volia perdre
- La guerra, un espectacle multiusos
- MÚSICA Nathy Peluso, Maria Arnal Skrillex i Arca actuaran al Sónar 2025
- ESTRENES DE CINE DE LA SETMANA Olivier Assayas: "La pandèmia va acabar sent el símbol d’un fracàs col·lectiu"