En ruta

El tour més esportiu

Fer 'running' i conèixer una ciutat és una fórmula que guanya adeptes per tot el món. Barcelona també s'ha afegit a la tendència

zentauroepp54941022 contra200915185043

zentauroepp54941022 contra200915185043 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Quan Lena Andersson va aparcar el seu maletí d’executiva i es va calçar les sabatilles de runner per tal de mostrar Copenhaguen, la seva ciutat, als viatgers que arribaven de visita, potser no va imaginar que estava obrint un filó internacional. Go! Running Tours és actualment una fórmula que combina el descobriment d’una ciutat amb la pràctica del running. I la va crear la danesa que va decidir canviar els seus viatges de negocis per la recepció a la capital de Dinamarca de visitants aficionats a córrer. Avui, corredors de tots els nivells en més de 70 destinacions a 4 continents han fet el mateix que ella. Congreguen persones que volen visitar una ciutat corrent, que no és el mateix que visitar una ciutat amb presses. Es pren el temps per a tot, només que es va corrent d’un lloc a l’altre.

‘Team building’

Els pares de Luca Lande, Claudio i Arantxa –italià de Torino i barcelonina-, compaginen els seus treballs amb els seus tours per Barcelona corrent. I ell els acompanya amb la càmera per fotografiar o filmar l’experiència, que pot ser individual o de grups d’empreses –de fora o locals– que celebren, així, una original experiència de ‘team building’ o per a turistes que, d’aquesta manera, no han d’escollir entre sortir a fer esport o visitar la ciutat. El ‘tot en un’ és possible amb un sol click. Es reserva l’hora, un itinerari de més o menys quilòmetres i que passi pels llocs que es desitja veure. Hi ha itineraris de 10 km i, fins i tot, de 20 km.

Luca està en forma. Des de petit ha practicat vela i ara competeix amb el seu equip d’hoquei sobre patins. A punt d’iniciar el grau de Nàutica i Transport Marítim a la universitat, als seus 18 anys ja s’entrena tractant amb turistes en aquesta aventura familiar de sortir a córrer per mostrar la ciutat a qui no renuncia a la seva afició esportiva. Ell i el seu pare com col·laboradors de la seva mare, que és la Barcelona City Manager. Madrid i Eivissa també van implantar aquesta iniciativa. «Sempre al ritme que es vol» -puntualitza Luca-, individualment, en parelles o en grups de 4 o 5 persones, amb un guia, o amb dos si són de 8 o 9 participants, els recorreguts poden vorejar la mar fins a l’hotel Vela, endinsar-se a les illetes de l’Eixample o ascendir per Collserola i Montjuïc. «És una altra manera de descobrir la ciutat sense concentracions, elegint les hores més tranquil·les i els carrers menys freqüentats i no per això menys interessants», afirma Luca. «També es disfruta més perquè no passen l’estona fent fotos, com és habitual entre turistes», diu. Tampoc s’han de preocupar mirant mapes. Aquí el temps es reparteix entre la salut que se li propicia al cos i tot el que s’arriba a veure.

Sense turistes estrangers

Notícies relacionades

Amb la dràstica disminució de turistes estrangers a la capital catalana, els tours en anglès, italià o alemany amb prou feines tenen demanda. Ara això és ideal per disfrutar dels llocs més habitualment freqüentats per aquests turistes de fora, espais avui aclarits, disminuint la velocitat de les sabatilles i dedicant-se a fer estiraments mentre ens expliquen els secrets de la façana del Naixement de la Sagrada Família.

Viatjar sense deixar de practicar esport. «La majoria dels turistes que ens contacten ja coneixen aquesta fórmula perquè l’han provat a altres ciutats. I qui prova, repeteix», afirma el jove amfitrió. De Torino, com el seu pare, però barceloní des dels cinc anys.

Temes:

Turisme Fúting