durant una vaga

La Casa Batlló denuncia penalment el sindicat SUT per «actes vandàlics»

L'edifici modernista, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí, a Barcelona, va patir danys, que a la vidriera original de la façana són especialment greus, segons els propietaris

zentauroepp52740412 barcelona200312104640

zentauroepp52740412 barcelona200312104640 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els propietaris de la Casa Batlló, l’edifici modernista obra de l’arquitecte Antoni Gaudí a Barcelona, han presentat denúncia per via penal contra el sindicat SUT per presumptes actes vandàlics que van ocasionar danys en aquest emblemàtic edifici el 24 d’octubre, durant una concentració de treballadors d’una empresa externa que es trobaven en vaga.

Els propietaris de Casa Batlló reclamen 92.313 euros «pels danys i perjudicis ocasionats als seus treballadors, als seus clients i a l’edifici».

En un comunicat, Casa Batlló recalca que els treballadors que no estaven en vaga «van viure agressions i segueixen en tractament mèdic».

A més, remarca que «els danys soferts a la vidriera original de la façana són especialment greus, ja que mai en tota la seva història, des de la construcció el 1906, ningú havia comès intencionadament un fet d’aquesta naturalesa».

«La destrucció de la vidriera representa una agressió a un monument que té el màxim nivell de protecció, concedit per la Convenció del Patrimoni Mundial de la Unesco des de l’any 2005 dins de les obres d’Antoni Gaudí».

Els fets objecte de denúncia van tenir lloc el 24 d’octubre, quan treballadors de l’empresa Staffpremium, que presta serveis a la Casa Batlló, es van concentrar davant l’edifici modernista per exigir les seves reivindicacions laborals.

Notícies relacionades

Durant la protesta es van produir incidents i actes vandàlics, com el llançament de pedres i petards, que els propietaris atribueixen a membres del SUT, mentre que aquest sindicat nega la responsabilitat de cap vaguista o afiliat. 

Cinc dies després d’aquesta protesta, el 29 d’octubre, la Casa Batlló va decidir tancar les seves portes «a causa de l’escalada de tensió», segons va assenyalar en un comunicat.