Acord amb l’ajuntament

La UOC concentra el seu campus i ‘hub’ de recerca al 22@

L’alcaldessa Ada Colau i el rector Josep A. Planell firmen un protocol de cessió d’una part de l’antiga fàbrica de Can Jaumandreu

El consistori disposarà per un període de quatre anys de dues plantes en un edifici propietat de la UOC, que està destinat a serveis d’urbanisme

can-jaumandreu---2

can-jaumandreu---2

2
Es llegeix en minuts

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) concentrarà el seu campus acadèmic i ‘hub’ de recerca a l’antiga fàbrica Can Jaumandreu, situada al districte tecnològic del 22@ de Barcelona, a partir del curs acadèmic vinent, 2021-22. L’alcaldessa Ada Colau i el rector de la UOC, Josep A. Planell, han firmat avui al Saló de Cent del consistori un protocol de cessió d’una part de Can Jaumandreu, un dels vestigis del passat industrial del barri del Poblenou. La UOC està celebrant el 25è aniversari de la seva fundació.

Segons el protocol, l’ajuntament cedeix a la UOC, per un mínim de 15 anys, l’ús d’espais que ocupen una superfície de 1.700 metres quadrats de Can Jaumandreu. D’aquesta manera, el recinte industrial passarà a concentrar bona part dels equips que la UOC té actualment dispersos en diversos punts de la capital catalana. A Can Jaumandreu la UOC instal·larà el personal docent i investigador, els centres de recerca Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i eHealth Center (EHC), la recerca en aprenentatge digital, l’Escola de Doctorat i alguns equips de gestió, que en conjunt sumen unes 800 persones.

El rector de la UOC ha afirmat que la intenció de la universitat és comptar amb un campus «que concentri tota la recerca i la docència al 22@ i que afavoreixi la interdisciplinarietat de tots els equips». A més, Planell ha remarcat que des de la UOC «tenim la voluntat de reforçar el nostre paper a la ciutat de Barcelona com a plataforma de creació, connexió i divulgació», i per això «pensem que treballant amb l’ajuntament podrem estimular tant la recerca com la creació d’empreses basades en tecnologia avançada».

Des de l’any 2005

Notícies relacionades

D’altra banda, el protocol també contempla que l’ajuntament pugui disposar per un període de quatre anys de dues plantes de 2.500 metres quadrats en un edifici propietat de la UOC des del 2018 i que està situat al carrer de Bolívia, que també forma part del complex, on el consistori té instal·lats alguns serveis municipals de l’àrea d’Urbanisme.

La presència de la UOC al 22@ es remunta a l’any 2005, quan va llogar un dels edificis de Can Jaumandreu, i el 2018 va ampliar la seva presència amb la compra de dos edificis de la rambla del Poblenou, uns dels quals estava ocupant en règim d’arrendament. La UOC ha assenyalat que el protocol de cessió arriba quan les dues institucions estan desenvolupant projectes conjunts, com les col·laboracions entre Barcelona Activa, el viver de nous emprenedors de la capital catalana, i la universitat vinculades al desenvolupament de les competències digitals per a la ciutadania, a més d’un treball conjunt per impulsar les economies col·laboratives i cooperatives de plataforma a la ciutat.

Temes:

Universitat