Comerç
L’ajuntament demana la reobertura del Mercat dels Encants de Sant Antoni
La regidora Montserrat Ballarín s’ha adreçat per carta al Procicat i ha argumentat que és un espai segur respecte a la Covid-19
L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Procicat que permeti la reobertura del Mercat dels Encants de Sant Antoni, destinat a roba, llar i perfumeria, entre altres activitats, tancat després de les últimes restriccions. La regidora de Comerç i presidenta de l’Institut Municipal de Mercats, Montserrat Ballarín, ha explicat a través de Twitter que ha enviat una carta a l’organisme junt amb un informe tècnic que «evidencia que és un espai segur respecte a la Covid-19». Reforça el seu argument amb la situació que viuen alguns paradistes. «Una part dels comerciants d’aquest mercat només tenen aquesta activitat com a ‘suport vital’ i estan al límit després del tancament de març a juny», argumenta Ballarín.
En el seu escrit al Procicat, la regidora recorda que aquesta activitat comercial es desenvolupa «en un edifici de gran volum, amb tots els mitjans de ventilació i de renovació d’aire requerits», en un horari que va de deu del matí a vuit de la tarda els dilluns, dimecres, dijous, divendres i dissabtes. Hi afegeix que des que va reprendre l’activitat s’ha reduït l’aforament a un 30% i els controls «han funcionat correctament».
També posa èmfasi per a la sol·licitud de reobertura en el fet que aquest mercat pot dividir-se en vuit espais independents de menys de 400 metres quadrats, la superfície màxima que poden tenir els comerços als quals es permet obrir de dilluns a divendres segons les restriccions actuals del Procicat.
- Mor un motorista després de patir una sortida de via a la B-225 a Castellbisbal
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping ¿Busques un smartwatch? Aquests són els millors amb descompte del Black Friday
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global