On Catalunya

Primer dia de la temporada alta

Tancades tres platges de Barcelona per excés d’aforament el primer dia de temporada alta

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat una web que informa en temps real de l’ocupació per evitar aglomeracions

BARCELONA 05/04/2021  Barcelona.  Ambiente en las playas de Barcelona.  En la foto la platja del Bogatell.FOTO de RICARD CUGAT

BARCELONA 05/04/2021 Barcelona. Ambiente en las playas de Barcelona. En la foto la platja del Bogatell.FOTO de RICARD CUGAT / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat per excés de banyistes tres platges de la ciutat aquest dissabte a la tarda, primer dia de la temporada alta de bany a la capital catalana, segons han informat fonts municipals.

Es tracta de les platges de la Mar Bella, la Nova Icària i el Bogatell, i els accessos s’han tancat per alta ocupació a les 18.00 hores.

Aquest any, en què es mantenen diverses directrius amb motiu de la pandèmia del coronavirus, l’Ajuntament de Barcelona ha implementat un sistema decontrol d’aforament a les platges que, des d’aquest dissabte, que arrencava la temporada alta, està integrat per 22 informadors, 24 controladors d’accés i 2 coordinadors repartits en dos torns, personal que treballarà de dilluns a diumenge, des de les 10.00 fins a les 20.00 hores.

Aquestes persones, a més de fer un seguiment de l’aforament de les platges, treballen també per a la sensibilització ambiental dels banyistes i reben informació sobre les mesures de prevenció de la Covid.

L’Ajuntament de Barcelona, a més, disposa d’una web que informa en temps real de l’ocupació de les platges per evitar aglomeracions i que els ciutadans puguin conèixer a quin punt del litoral és millor que vagin.

Des del començament de la temporada de bany, el 27 de març, aquesta web ha rebut unes 12.000 visites.

L’aforament amb colors

El consistori informa en aquesta pàgina de l’aforament amb colors: la bandera verda indica una ocupació de menys del 40%; la groga, d’entre el 40 i el 60%; la taronja, d’entre el 60% i el 80%, i la vermella quan se supera aquest percentatge.

La capacitat de les platges es calcula perquè els usuaris puguin mantenir la distància recomanada d’un metre i mig, per la qual cosa les de Barcelona poden acollir al mateix temps 25.575 persones.

La temporada de l’any passat, entre el juny i el setembre, es van haver de tancar accessos a les platges en 38 ocasions.

Platges sense fum

Aquest dissabte, a més, Barcelona ha posat en marxa les «platges sense fum», on estarà prohibit fumar, una prova pilot que es desenvoluparà a les de Sant Miquel, el Somorrostro, la Nova Icària i la Nova Mar Bella.

Notícies relacionades

A partir del 5 de juny, també funcionarà un nou servei de bany assistit per a persones amb discapacitat, amb més material de recolzament.

Coincidint amb el començament de la temporada alta de bany, que s’allargarà fins al 12 de setembre, s’ha obert també la platja per a gossos situada a la de Llevant.