Comiat

Subirats, tinent d’alcalde de Cultura i mentor de Colau, abandona l’ajuntament

  • Jordi Martí assumirà l’àrea que deixa el catedràtic i Pau González serà regidor al seu lloc

Barcelona 26.02.2018 Icult Entrevista con el comisionado de cultura del ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, que posa en uno de los balcones de la Virreina. Fotografía de Jordi Cotrina

Barcelona 26.02.2018 Icult Entrevista con el comisionado de cultura del ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, que posa en uno de los balcones de la Virreina. Fotografía de Jordi Cotrina / JORDI COTRINA (Bcn)

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Va ser el número dos de la llista de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 2019, i ha sigut un dels mentors principals d’Ada Colau en el seu pas de l’activisme a la política. Joan Subirats, tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat al consistori, abandonarà tots els càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona. Ho anunciarà aquest dimecres però no farà efectiva la baixa fins a final de mes.

La decisió, avançada per ‘La Vanguardia’, no respon a tensions en el govern de Barcelona en Comú i el PSC, sinó a la voluntat de Subirats de deixar la vida política. Amb 70 anys, a final de mes es jubila com a catedràtic de Ciència Política. L’àrea de Cultura passarà a dependre de Jordi Martí, que a la pràctica ha exercit i exerceix de mà dreta de Colau tot i que Subirats ocupés el segon lloc de la candidatura del 2019. Martí ja és el regidor de Pressupostos i de Presidència, i és la mà que gronxa el bressol a la cuina de les decisions del govern de Colau.

Subirats va arribar a l’ajuntament quan Barcelona en Comú en va fer fora el PSC pel seu recolzament a l’aplicació del 155 a Catalunya i es va quedar sense soci de govern. El novembre del 2017, Subirats es va convertir en comissionat de Cultura i va assumir així l’àrea que com a tinent d’alcalde dirigia Jaume Collboni.

Notícies relacionades

Com a comissionat, va crear la Biennal de Ciència i Pensament, a la qual va donar continuïtat en el segon, ja com a tinent d’alcalde. Se’n va després d’haver ultimat un dels temes que més li interessaven, el pla per garantir els drets culturals dels ciutadans.

El nou regidor

La sortida de Subirats convertirà en nou regidor el conseller municipal de Barcelona en Comú al districte d’Horta-Guinardó Pau González, nascut el 1987, llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració. Va presidir el Consell de la Joventut de Barcelona.