Barcelonejant
«Visca Espanya», a l’Empordà
Per Cap Roig desfilen grups diversos, de Sopa de Cabra a Taburete, i abunden les cares conegudes entre el públic, de Joan Laporta a Rocío Carrasco
La banda de Willy Bárcenas es va ficar el públic a la butxaca al crit de «¡Visca Cap Roig, visca Catalunya, visca Espanya i visca Mèxic, fills de puta!»
barcelona/Cap Roig 21-Joan Laporta, Juli Guiu, Maria Lluïsa Martínez Gistau, y Jaume Collboni.jpg /
Entrar als jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell és com fer-ho en qualsevol concert de Barcelona. Al marge de la bellesa del lloc, la majoria dels assistents són veïns de la capital catalana que estiuegen a la Costa Brava. Un públic divers en vista d’una oferta àmplia que va des de David Bisbal fins a Sopa de Cabra o la cantant de Palafrugell Sílvia Pérez Cruz. Així, un pot assistir al concert de Perales i sentir-se el més jove de la grada, i a l’endemà, al de Taburete, el més veterà del lloc.
L’èxit d’aquest festival que dirigeix Juli Guiu no té límit. Aquest estiu va esgotar gairebé totes les entrades el mateix dia en què les va posar a la venda i ha fet ‘sold out’ en pràcticament tots els concerts. Guiu, a qui alguns han posat cara des que és vicepresident del F.C. Barcelona en la junta de Joan Laporta, també és el president de Clipper’s Music Group. Una empresa que va fundar el seu avi fa 74 anys i que al seu dia va ser el referent editorial i de ‘management’ dels millors artistes del moment, com el Duo Dinámico, Camilo Sexto i Serrat. El Juli es va incorporar molt jove al negoci familiar per malaltia del seu pare i uns anys més tard va començar a promocionar concerts fins a convertir-se en el líder del sector. Aquest any han organitzat 150 concerts, però sense la maleïda Covid, n’haurien arribat a 450.
Tots amb mascareta
A Guiu se l’ha d’observar en un concert. S’asseu, s’aixeca, canvia d’ubicació, observa, saluda, dona ordres pel ‘walkie-talkie’, fa arribar missatges al cantant... No para. I això que aquest any ha fet un fitxatge de luxe incorporant com a CEO de la seva companyia l’executiva Vanessa Llopart. Entre tots dos ho controlen tot. La prova d’això és que durant el concert de Taburete, un dels més animats de l’estiu, era difícil veure algú sense mascareta. I si algú se l’abaixava fruit de l’èxtasi del moment, ràpidament algun responsable de seguretat l’hi advertia.
Carles Puyol, Juli Guiu, Vanesa Lorenzo i Iván de la Peña, al Festival de Cap Roig. /
Entre el públic tampoc han faltat cares conegudes. De Laporta, Carles Puyol i Xavi del Barça a Rocío Carrasco, passant pel ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares; la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; el tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni i el bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. I hi ha estat, és clar, com a empresa patrocinadora, la directora de comunicació de Caixabank, María Luisa Martínez Gistau.
Per cert, la banda de pop rock Taburete la lidera Willy Bárcenas, el fill de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, que es troba complint presó a Soto del Real. A tot això, el seu segon, Antón Carreño, és net de qui va ser president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, que també va passar per la mateixa presó. Dit això, Bárcenas connecta bé amb els seus fans i va fer un concert fantàstic que va anar en augment així que es va anar hidratant... Això sí, no havien passat ni cinc minuts que ja es va ficar el públic a la butxaca al crit de: «¡Visca Cap Roig, visca Catalunya, visca Espanya i visca Mèxic, fills de puta!» El visca més corejat de tots quatre va ser el «visca Espanya». I amb molta diferència...
Notícies relacionadesDesprés, mentre es desallotjava la grada de manera ordenada, tot el públic, desitjós de més festa, va començar a cantar la cançó de Sopa de Cabra: ‘L’Empordà’. O sigui, van passar del «visca Espanya» al ‘nascut entre Blanes i Cadaqués’ com si res. ¡Visca la normalitat!
Els pàrquings de la ciutat
Un apunt final per si pot servir d’alguna cosa. Dilluns aparco en un pàrquing del passeig de Gràcia i mentre baixo del cotxe escolto pels altaveus la mateixa veu de l’aeroport que adverteix dels perills de deixar objectes a l’interior del vehicle. Ho fa en diversos idiomes. Dos dies després, el capità de l’equip de bàsquet del Barça, Pierre Oriola, denuncia a través del seu compte de Twitter que en un pàrquing de Barcelona li han cobrat 10 euros per dues hores i li han trencat el vidre del cotxe. I no només això, el cantant i pianista Manu Guix denuncia exactament el mateix un dia després. En fi, que el tema de seguretat a Barcelona comença a ser més que preocupant. Potser l’empresa concessionària i l’ajuntament haurien de fer alguna cosa més que advertir pels altaveus.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034