Barcelonejant
D’editors, herois i hotelers
En la inauguració de la seu de Prensa Ibérica, el president Javier Moll va destacar la tasca del recentment mort Antonio Franco abans d’explicar que el repte de la seva empresa és convertir-se en el grup líder de la premsa a Espanya
La pel·lícula ‘Mediterráneo’ és un relat intens sobre un grup d’herois encapçalats per Òscar Camps, a qui encarna un magistral Edu Fernández
El destí va voler que el mateix dia que es va celebrar el funeral per Antonio Franco s’inaugurava la nova seu de Prensa Ibérica, l’empresa editora d’EL PERIÓDICO. De Franco s’ha dit tot i la prova de l’estima que li tenia la seva gent és que en el seu comiat no hi va faltar cap dels seus. De la professió, que també és la seva família, estaven els editors Javier Moll, Antonio Asensio i José Sanclemente. El director d’aquest diari, Albert Sáez, i altres directors com Esther Vera, Pepe Antich, Santi Nolla o Rafa Nadal i, com no, Tapia, Foix, Jorba i Puyal a més dels seus íntims Sorolla, Vidal-Folch i el seu ‘germà’ Emilio Pérez de Rozas. Ells, la família i un munt més d’amics periodistes juntament amb Ada Colau, Jaume Collboni, José Montilla o Joan Laporta, li van donar un emotiu adeu. No obstant, un va trobar a faltar aquells polítics, empresaris o editors que en la seva etapa com a director l’adulaven i que sembla que ja l’han oblidat. De qualsevol manera, com em diu l’Emilio, «segur que l’Antonio no els hi tindrà en compte...».
A la tarda, a l’espectacular seu de Prensa Ibérica, el president Javier Moll va destacar la tasca d’Antonio Franco abans d’explicar que el repte de la seva empresa editorial és convertir-se en el grup líder de la premsa a Espanya. L’editor Javier Moll i la seva dona i vicepresidenta, Arantza Sarasola, no són persones d’exposar-se gaire en públic, així que molts desconeixen que darrere seu existeix una història d’èxit com a empresaris periodístics. Ho vam saber en paraules del seu fill, Aitor Moll, que exerceix de conseller delegat des del 2014. De molt joves, el 1978, el matrimoni Moll-Sarasola va viatjar a les Canàries on, adquirint Prensa Canaria, el 1984 van fundar Prensa Ibérica i així fins a convertir-se en el grup líder de la premsa regional i local d’Espanya amb 24 capçaleres i prop de 1.200 periodistes. No obstant, el mateix Aitor Moll va explicar: «L’ADN de la companyia és la d’un grup discret i de perfil baix».
Ara, la generació del CEO i el director general, Sergi Guillot, és la responsables d’impulsar i guiar cap al liderat a aquest grup solvent i independent. Guillot va destacar l’esperit d’autocrítica incansable dels Moll i va prometre noves inversions a més de la ja anunciada posada en marxa d’El Periódico de España el pròxim 12 d’octubre a Madrid.
‘Mediterráneo’
Dimarts es va estrenar la pel·lícula ‘Mediterráneo’ que narra la història de l’oenagé Open Arms. Un relat intens sobre un grup d’herois encapçalats per Òscar Camps. No passa per alt la magistral actuació de l’actor Edu Fernández en el paper de Camps. Tant que en ocasions un acaba pensant que Edu és el mateix Òscar. Juntament amb Fernández, encapçalen el repartiment Anna Castillo i Dani Rovira. Per cert, aquest últim va donar tot el seu caixet a Open Arms.
L’estrena va ser sonada. No se la va perdre l’alcaldessa Ada Colau i es van deixar veure Sor Lucia Caram, Jordi Cuixart, l’actor Darko Peric, Marc Gasol... En un discret segon pla vam veure el vicepresident del Barça Eduard Romeu, Joan Manuel Serrat i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. I també un expolític, el nom del qual evitaré, que va arribar, es va fer la foto, es va apagar la llum i va marxar. Sense comentaris.
Els Clos, una història d’hotels
Notícies relacionadesDes de fa uns anys, la festa d’inauguració de la terrassa de l’Hotel Claris donava per estrenat l’estiu. Un esdeveniment de referència celebrat en aquest hotel del grup Derby i que sempre presidia el propietari Jordi Clos juntament amb polítics, empresaris, actors... Desgraciadament la Covid s’ho va carregar, però hi ha ganes de recuperar la normalitat. Així ho van explicar aquest dimecres el mateix Jordi Clos i el seu fill i director general, Joaquim Clos. Ja tenen gairebé tots els hotels oberts i el turisme nord-americà, que per a ells representa el 35%, està de tornada a Barcelona.
Això sí, res a veure amb l’eufòria que es respira a Madrid i que ells palpen als hotels Urban i el Villa Real que posseeixen a la capital. «Allà tot va com un coet i aquí fins i tot alguns clients denuncien que la ciutat fa mala olor...». En fi, que malgrat facturar un 30% menys que abans de la pandèmia els Clos segueixen aquí. I no, com altres, que davant la que està caient venen els seus hotels. Sens dubte, aquest és l’empresariat que necessita la ciutat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia